Антони Иванов е един от най-бързо проспериращите футболисти на Септември

...
Антони Иванов е един от най-бързо проспериращите футболисти на Септември
Коментари Харесай

Антони Иванов пред ТОПСПОРТ: Целта пред Септември е оставанe в елита, бяхме ограбени срещу Лудогорец

Антони Иванов е един от най-бързо проспериращите футболисти на Септември (София). Полузащитникът има все по-ключова роля в селекцията на Николай Митов, а доказателство за това са попаденията му против Левски и Локомотив (Пд).

Иванов оцени по достолепие представянето на столичани в Първа лига, като разкри, че главната цел пред тях е опазване на елитния статут, а не вероятно постигане до бараж за Лига Европа.

Точката, както е прочут във футболните среди, се съгласи да даде просторно изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което приказва за кариерата си до този миг, равнището на Първа лига, неговите " ментори " в Септември и за непреходното отчаяние от съдийското порязване против Лудогорец:

 Крис Гади пред ТОПСПОРТ: Септември не заслужава да се бори за избавление, Левски и ЦСКА са №1
Крис Гади пред ТОПСПОРТ: Септември не заслужава да се бори за избавление, Левски и ЦСКА са №1

" Най-големите тимове в България са Левски и ЦСКА, само че най-хубавият е Лудогорец "

Антони, завърши постоянният сезон от шампионата. Септември финишира под №8. Отговаря ли класирането на цялостното ви показване до този миг? Смяташ ли, че имахте късмет и за Топ 6?

-Като се има поради, че сме дилетант в елита и тимът се гради към момента, мисля, че би трябвало да сме удовлетворени. Въпреки, че в самото ни показване имахме не малко неуверени игри и като цяло можеше да сме и по-напред, и по-назад.

Попаднахте в плейофна група " Б ", дружно с тимовете на Локо (Пд), Дунав и Етър. Разликата ви с последните два отбора е цели 10 точки. Ще докара ли това до някаква доза подценяване?

-Не сме в такава позиция с цел да подценяваме, който и да било тим. Имаме още много работа за извършване и се колебая да има подценяване, в който и да е от футболистите.

 Снимка 347103
Източник:

С оглед малко странния формат на шампионата, вашият отбор се трансформира в един от любимците за място на баража за присъединяване в Лига Европа. Това ли е огромната цел пред Септември? Вярвате ли, че през лятото може да се подвизавате в европейските клубни шампионати?

-Формата в действителност е чудноват, само че задачата пред Септември преди всичко е оставане в групата. След това може да се мисли за освен това, а в този момент просто не мислим за Европа.

 Борис Галчев пред ТОПСПОРТ: Николай Митов промени Септември
Борис Галчев пред ТОПСПОРТ: Николай Митов промени Септември

" Не се разделяме на " млади " и " остарели "

Около тима ви се зашумя доста след мача с Лудогорец. Има ли към момента горчилка у вас поради онази груба съдийска неточност на Волен Чинков?

-Сещам се понякога за това безсрамие и неприятно ми става, тъй като в този мач бяхме излезли на терена извънредно некомпетентен състав и щеше да е огромно достижение, в случай че бяхме приключили наедно със първенеца поради тяхната класа. И поради една груба съдийска неточност, бяхме ограбени.

По-силен ли е тимът на Септември през тази пролет?

-Резултатите, статистиката, точките приказват задоволително. Но за мен персонално, колективът сигурно е по-силен и ще става по-силен.

Разкажи ни накратко за себе си, по какъв начин се развива кариерата ти до този миг?

-Не е това което желаех и си представях в главата, тъй като към момента имам доста малко мачове в елита зад тила си а съм на 22 години. Определено обаче кариерата ми търпи развиване, тъй като потеглих от " В " група прекосих през " Б " група и в този момент съм в " А ".

 Снимка 347102
Източник:

Отбеляза първия си гол в елита против Левски от дузпа. Ти ли трябваше да изпълниш наказателния удар или просто това беше " премия " за страхотния ти рейд довел до нея?

-Истината е, че не трябваше аз да извърша дузпата, а някой всред Галчев и Тошев.Тъй като самичък си я направих взех решение и питах Боби: " Мога ли аз да се нагърбя? " И му благодаря,че ми разреши, с цел да вкарам първия си гол в елита.

Как оценяваш равнището в Първа лига? Според теб кой отбор ще победи със златните медали?

-Нивото съгласно мен не е положително, тъй като прекомерно малко са клубовете които се пробват да играят футбол и има малко класни играчи. Надявам се ЦСКА да станат първенци. Все отново съм израснал в школата. Десет години прекарах там, дружно със настоящия капитан на " алените " - Божидар Чорбаджийски и имам много другари там.

Имаш няколко много опитни съотборници в Септември. Кой от тях ти оказва помощ най-вече на терена и отвън него?

-Всички ми оказват помощ доста. Най-вече Боби Галчев и Марто Тошев, непрекъснато ме поддържат и стимулират.

 Снимка 347101
Източник:

Какво искаш да бъде продължението на твоята кариера - бърз трансфер в тим от чужбина или първо имаш желанието да преминеш през някои от нашите топ отбори?

-Иска ми се да изляза колкото може по-млад в чужбина. Но бих се замислил, в случай че някой от водещите тимове в родния хайлайф, прояви интерес към мен.

 Талантът на Септември Петър Генчев пред ТОПСПОРТ: Левски е огромен клуб, благодарен съм на Николай Митов
Талантът на Септември Петър Генчев пред ТОПСПОРТ: Левски е огромен клуб, благодарен съм на Николай Митов

" Кирил Десподов и Божидар Краев са най-хубавите ни млади футболисти "

И като за край, какви са футболните фантазии на Антони Иванов?

-Мечтата ми е да играя, където и да е, в тимовете на топ 5 шампионатите в европейския футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР