Антони Герасимов e докторант по политически науки в Пловдивски университет

...
Антони Герасимов e докторант по политически науки в Пловдивски университет
Коментари Харесай

Политолог от Пловдив: Направих грешката да отворя коментарите под новина за мъж, който е подарил апартамент на украинка с бебе

Антони Герасимов e докторант по политически науки в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски.  Бивш член е на " Да, България ". В негов пост във фейсбук той твърди, че българското общество все още е надалеч от естествените всемирен и европейски полезности и реакцията на огромна част от хората у нас по отношение на войната в Украйна го потвърждава.

" Направих грешката да отворя мненията под вест за мъж, който е подарил апартамент на украинка, която е родила преди няколко дни. Всенародната обич, освен това главно от дами, потече в 80% от мненията. Защо на мен не ми подари някой, а? За тях може, а за нас не? Какви са те, че ги избират пред нас? Тая жена наподобява на лека! Това са единствено част от въпросите и констатациите.

Мили хора, това са бежанци от война. На доста от тях мъжете им са мобилизирани да вземат участие в асиметрични военни дейности и не се знае дали ще оцелеят. Много от тях даже са с българско съзнание. Преминали са две граници, с цел да дойдат тук, където ще се усещат на несъмнено място. Не са пристигнали поради 40-те лв. дневно, поради жилището, или с цел да преминат директно към Гърция. Никой не желае да напусне дома си по този метод 2 седмици преди да роди.

Нека ви обясня и още нещо. Хората, които имат емпатия и са състрадателни са такива през цялата година. Те не оказват помощ единствено през днешния ден. Нападате хора, които най-вероятно са помогнали и на стотици други, които не са бягали от война. Новини за помощ на цели фамилии постоянно е имало, е, не колкото ни се желае, само че очевидно до момента в който в този момент крещите " а на мен? " преди месец сте казвали " не е моя работа! " и отново не сте си помръдвали пръста.

Не поисквам на никого да оставя зад тила си личното, с цел да разчита на непознатото. Надявам се в никакъв случай да не се радвате на " благинката " да разчитате на състраданието на непознат народ, изключително в случай че има хора като вас в него. Да помагаш на хора в неволя е персонално решение, което всеки самичък прави за себе си, само че да пречите и да нагнетявате напрежение е присъда, която налагате за сметка на другите!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР