Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за председател на

...
Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за председател на
Коментари Харесай

Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за председател на Комисията по досиетата


Антон Тодоров от ГЕРБ е приел номинацията за ръководител на Комисията по досиетата, съобщи самият той на брифинг в Народно събрание. Заедно с него пред медиите застанаха представители на организации на репресираните по времето на социализма. Поводът е импортираният от Българска социалистическа партия законопроект за закриването на Комисията по досиетата.Тодоров приказва за предходни опити за закриване на тази комисия, когато нито тогава, нито в този момент е имало справедлива причина за това, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ България, в случай че се осъществя концепцията на Българска социалистическа партия, ще се трансформира в един посткомунистически Джурасик парк, какъвто в Европа няма ”, сподели той. Тодоров атакува неназован от него кръг хора, свързани с предходния режим, които са наследници на „ червени ” семейства. Според него представителите на репресираните кипели от отвращение към концепцията на Българска социалистическа партия да се закрие Комисията по досиетата.

Ние ще гласуваме срещу предлагането на Българска социалистическа партия да се закрие комисията, безапелационен бе депутатът Тома Биков от ГЕРБ. Според мен комисията би трябвало да продължи да работи и то главно по посока проучване на предишното, сподели той. С аргумента, че разкриваните като доносници и някогашни членове на Държавна сигурност мощно са намалели през годините./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР