Антон Славчев остава изпълняващ функциите на председател на Комисията по

...
Антон Славчев остава изпълняващ функциите на председател на Комисията по
Коментари Харесай

Антон Славчев остава председател на Комисията по противодействие на корупцията

Антон Славчев остава изпълняващ функционалностите на ръководител на Комисията по противопоставяне на корупцията и на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество, съобщи БГНЕС.

Проектът на решение за освобождение на Антон Славчев като началник на Антикорупционната комисия, импортиран на 19 септември от Николай Денков и група народни представители, не получи нужната поддръжка. Общо 96 депутати гласоподаваха „ За ", 91 се оповестиха „ Против ", а 7 гласоподаваха „ Въздържал се ".

Дебатът по освобождението на Антон Славчев продължи над четири часа. Точките от решението бяха гласувани разделно след спор с какво болшинство, квалифицирано или нормално, следва да бъде освободен Славчев.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян уточни, че за освобождението е належащо квалифицирано болшинство.

Лена Бориславова показа 7 групи претекстове на вносителите за освобождението на ръководителя на Антикорупционната комисия. По думите ѝ освобождението на Славчев съставлява самобитен тест кой е подготвен да понижи въздействието на Делян Пеевски в най-малко една от институциите, които са „ завладяни и са политически стимулирани, и не извършват функционалностите си по закон ".

Заради повдигнатите към него въпроси депутатите взеха решение да дадат опция на Антон Славчев, в случай че желае, да вземе думата по време на полемиката, заяви по-рано Българска телеграфна агенция.Не одобрявам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противопоставяне на корупцията, съобщи изпълняващият функционалностите ръководител на комисията Антон Славчев по време на дебата в Народното събрание за неговото освобождение от поста.Славчев уточни, че в комисията работят изключителни експерти на високо равнище и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е укор и към чиновниците, добави Славчев.Комисията е групов орган, решенията не ги взимам единствено аз, означи той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР