Антон Олегович Елизаров е роден през 1981 г. в Ростовска

...
Антон Олегович Елизаров е роден през 1981 г. в Ростовска
Коментари Харесай

„Вагнер“ е с нов лидер по волята на Пригожин

Антон Олегович Елизаров е роден през 1981 година в Ростовска област, Съюз на съветските социалистически републики. Руски боен, пълководец на отряд на ЧВК „ Вагнер “. Участник в руско-украинската война, повиквателна „ Лотос “. Герой на Руската федерация, Герой на ДНР, Герой на ЛНР.

През 1998 година приключва учебното заведение „ Суворов “ в Уляновск. 2003 година приключва Рязанското висше военновъздушно командно учебно заведение на името на армейски военачалник В. Ф. Маргелов. От 2003 година служи като пълководец на парашутен взвод в 7-а гвардейска въздушнодесантна дивизия.

През 2014 година е уволнен от армията, откакто е наказан от Краснодарския гарнизонен боен съд за закононарушение против собствеността. Получава тригодишна условна присъда и заплаща санкция.

След това се причислява към ЧВК „ Вагнер “.

Участвал е в съветската военна интервенция в Сирия.

От 2016 до 2019 година е инструктор в Централноафриканската република. През 2021 година командва отряд от щурмови войски в Либия. От първите дни на съветското навлизане в Украйна той взе участие в настъпленията. Ръководи щурма на град Соледар. С декрет на Владимир Путин от 2022 година „ за храброст и подвиг “, проявени в бойните дейности в Украйна, е почетен със званието – Герой на Руската федерация.

Към този миг съветските медии не са удостоверили, че Антон Елизаров е новият водач на ЧВК „ Вагнер “. Подобна информация към този час е налична само в Телеграм канала „ ВАГНЕР “.

trud.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР