Антон Кутев пристана на президента Румен Радев. Това става с

...
Антон Кутев пристана на президента Румен Радев. Това става с
Коментари Харесай

СЪБРАХА СЕ! Румен Радев си прибра БСП-люспата Антон Кутев

Антон Кутев пристана на президента Румен Радев. Това става с декрет на президента. Кутев влиза на „ Дондуков “ 2 като консултант по парламентарните въпроси. През 2021 година той заемаше поста на консултант на министър-председателя и представител на двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев.

Само преди месец някогашният представител на Българска социалистическа партия Кутев разгласи, че напуща управлението на левицата.

" След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години. Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността ", аргументира се социалистът.

Антон Кутев е роден в София на 13 септември 1968 година Завършва приблизително обучение в 119 ЕСПУ „ Вл. Башев “ в столицата. Магистър в НХА „ Н. Павлович “ София със компетентност „ Изкуствознание “. От 2003 до 2007 година е общински консултант в Столичния общински съвет, член на Управителния съвет на Общински приватизационен фонд. От 2007 до 2009 година е заемал поста търговски шеф на „ Business week България “.

Избран е за депутат в 41-ото и 42-ото Народно заседание. От 2017 до 2021 година е определен за депутат в 44-ото Народно заседание, където е оглавявал Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР