Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство. Във

...
Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство. Във
Коментари Харесай

Говорителят на правителството Антон Кутев подаде оставка

Антон Кутев подаде оставка като представител на служебното държавно управление.

" Във връзка с предумишлено провокирани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да замесвам служебното държавно управление в ненужно напрежение ви известявам , че през днешния ден подадох оставката си като представител на държавното управление пред премиера Стефан Янев ", написа Кутев във фейсбук.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи през вчерашния ден, че той е заел кабинета, когато е изискал оставката ѝ поради слабите изборни резултати на социалистите.

" Предупредих Радев и за това нещо - дано до момента в който Антон Кутев е представител на служебното държавно управление, да не показва обществено партийни позиции. Да пристигна (Кутев- бел.ред) и да каже на Национален съвет, да пристигна при мен, ще си приказваме по всички въпроси, само че когато излезеш като представител на служебния кабинет и кажеш: " Искам оставката на управлението " – някак ангажира и служебния кабинет. Злепоставя президента по този начин, загрижено го споделих на Радев. Когато ми желае обществено оставката, ангажира служебния кабинет ", сподели Нинова във вторник пред бТВ.

Самият Кутев отговори на този укор още веднъж с пост в обществената мрежа във вторник. Поясни, че настояването за отстраняването на Корнелия Нинова го е направил в персоналната си фейсбук страница (която е друга от официалната) " и не обвързва държавното управление на България, което в нито един миг не се е занимавало с нейната персона . Още по-малко пък визира президента на България , с който настояването ми не е било в съгласие ".

Кутев прецизира, че е изискал оставката на Нинова от поста и на ръководител на Българска социалистическа партия в качеството му на член на Българска социалистическа партия от повече от две десетилетия , включително над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и в този момент.

" Съдбата на Българска социалистическа партия е съдбовно значима за мен, тъй като в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, шест години - секретар на Народно събрание, бил съм ръководител на Областен съвет на партията, ръководител на комисии към Народно събрание и неведнъж член на районни и градски препоръки на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях депутат от името на Българска социалистическа партия ", съобщи още Кутев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР