Антон Коджабашев беше избран за трети път на поста президент

...
Антон Коджабашев беше избран за трети път на поста президент
Коментари Харесай

Антон Коджабашев: Иван Иванов остава начело на националния отбор

Антон Коджабашев беше определен за трети път на поста президент на Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) по време на днешното Общо заседание на централата.

Припомняме ви, че то беше провокирано с подписка от 13 клуба, които желаеха промяната на досегашния началник на българските щанги Ариф Маджид. По време на изборите през днешния ден Коджабашев победи точно предприемачът с 22:9 гласа, а два от клубовете отхвърлиха да вземат участие.

" Надявахме се с миналото европейско състезание да оправим дупките в бюджета на федерацията, само че май се оказва, че и там сме на минус. Първото нещо ще бъде да се направи проверка, с цел да забележим какъв брой тъкмо са задълженията и към кого. След това ще чакаме да бъде вписан този Управителен съвет в Търговския указател и по-късно ще го събера ", съобщи новоизбраният президент на централата.

" Третата ми стъпка ще бъде среща с националния тим, с цел да са спокойни момчетата, че всичко ще бъде наред. Тяхната задача е да упражняват, да се приготвят на високо равнище и да показват България ", показа още трикратният международен и европейски първенец.

Антон Коджабашев увери, че няма терзания, че ще се оправи отпред на БФВТ и разкри, че Иванов Иванов остава старши треньор на националния тим на повдигане на тежести.

Бившият вицепрезидент на Европейската федерация по щанги разяснява още, че задълженията на централата ще стартират да се заплащат незабавно със средства на спонсори, които самият той е подсигурил, като първоначално би трябвало да бъдат погасени счетоводни отговорности в размер на 200 000 лв., както и задълженията към Яни Мърчоков, който има състезателен център за подготовка в Асеновград.

Общото заседание на БФВТ през днешния ден мина при диалози на висок звук, а Антон Коджабашев опита да провокира обединяване на гледните точки, като предложи нов Управителен съвет, в който обаче останаха и трима от досегашните членове – Кирил Панайотов от Русе, доцент Димитър Димитров и националния селекционер Иван Иванов.

Новите членове на УС са няколко именити щангисти като Асен Златев, Стефан Ботев, Йордан Михайлов, както и самият Коджабашев, който е седмият в управата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР