Антон ГИЦОВТова е голям въпрос, защото това клане стана повод

...
Антон ГИЦОВТова е голям въпрос, защото това клане стана повод
Коментари Харесай

Антон Гицов: Кой извърши клането в Буча?

Антон ГИЦОВ

Това е огромен въпрос, тъй като това кръвопролитие стана мотив за още по- фрапантни наказания против Русия и обвинявания в геноцид в чужбина и у нас. И освен наказания – Русия беше лишена от право на глас в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, а в София повърхност към съветското посолство беше преименувана на „ Героите на Украйна”.

Русия опроверга изказванията и уточни, че директно след напускането на съветските войски кметът на града е дал изказване и дума не е загатнал за жертви. И че труповете са снимани и показани след цели четири дни след напускането на града. И че в огледалото на един украински боен джип, отминаващ труповете на улицата, се вижда, по какъв начин един от тях се повдига от земята.

Това съветско изказване беше опровергано, беше посочено че изказванието за жив човек, повдигащ се от земята, е резултат на оптическа машинация. Също беше посочено, че видеозапис, оповестен от Ню Йорк Таймс на сателитни фотоси демонстрират, че труповете са си били на едно и също място на улица Яблунска през всичките тези дни.

На сателитният запис обаче липсват дати. Записите са на американската компания ”Максар текнолъджис”, която обслужва американското държавно управление и в частност министерството на защитата. Твърди се, че убийствата са станали на 11 март, значи на тази дата труповете са били там, само че самият уеб страница на " Максар " демонстрира, че нито един от спътниците на компанията не е снимал над Буча на 19 март - единствено на 28 февруари и 18 март.

Ако оставим настрани горната тайнственост с труповете, поражда въпреки всичко въпросът кой е направил убийствата?

От съветска страна показват, че убитите са носели бели ленти на ръцете си, индикация за съветските бойци, че са проруски настроени, тъй че да не стрелят по тях. И че след изтеглянето на съветските бойци, украинските са ги умъртвили за възмездие.

Появиха се обаче сведения, кои са тъкмо убийците от съветска страна в Буча.

Разследващи публицисти от украинската организация " Слідство.Info " разпознали част от военните нарушители, направили зверствата в украинския град Буча. Те били от 155-та бригада морска пехота от Тихоокеанския флот на Русия.

Според немският DER SPIEGEL обаче убийците са други. Списанието разгласява публикация, в която се твърди, че съгласно немското разузнаване основна роля в убийствата на мирни поданици имат наемници от частната военизирана компания " Вагнер ", доближена до Путин, които се прочуха с акции в Сирия и Африка.
Германското разузнаване засякло радио трафик сред съветски бойци, които „ изглежда” дискутирали тъкмо убийствата на лежащите жертви на ул. Яблунска, в това число на индивида с велосипеда. Но в интернетното пространство не може да се открие този запис, липсват и пояснения по какъв начин е изработен този запис.

Така или другояче, това са две разнообразни, противоречащи си версии. Може с известна сигурност да се одобри, че украинската версия е подправена, още повече, че украинският уебсайт неизвестно по какъв начин се е сдобил със фотоси и с точните имена на съветските убийци.

Остава немската версия. Германското разузнаване е сериозна работа, би трябвало да му се има вяра нали? Но и тук има неясноти- какъв е този запис, от кое място се е взел и по какъв начин потвърждава, че някакви съветски бойци разискват тъкмо тези убийства?

А в поясненията в публикацията към записите на доста места се използва думата ”изглежда”. DER SPIEGEL е съществено списание и е решила да изследва повече обстоятелствата.

И на 7 март излезе със следната „ Корекция”:

„ В първичната ни публикация се твърдеше, че немското разузнаване е засякло в радио трафик дискутиращ убийствата в Буча. По- нататъшно изследване обаче демонстрира, че тази радиокомуникация може единствено географски да бъде локализирана в регион на север от Киев”.

С една дума, присъединяване в убийствата на частната военизирана компания " Вагнер " наподобява също подправена вест.

Така или другояче е незнайно кой е направил убийствата на ул. Яблунска в Буча. Но е знае се, че по време на война първата жертва е истината.

Над това би трябвало и да се замислят и българските политици и всички тези, които на основата на сходни не удостоверени сведения за потресаващи събития на военни терен в Украйна, упорстват да предоставим въоръжения на тази страна и по този метод да намесят страната ни в тази война, с всички непредвидени последствия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР