Антон Гицов Решението на отиващият си премиер Кирил Петков за

...
Антон Гицов Решението на отиващият си премиер Кирил Петков за
Коментари Харесай

Антон Гицов: Най-добре е премиерът Петков да се върне там, откъдето е дошъл

Антон Гицов

Решението на отиващият си министър председател Кирил Петков за изпъждане на 70 съветски дипломати е неповторимо и симптом на маниакалност.

То няма аналог в българската история. Даже в мрачните времена на Втората международна война, когато България стана съдружник на хитлеристка Германия, държавните управления при цар Борис и тези след гибелта му, не гонят съветски дипломати. Обратно, срещат се с тях, вършат всичко допустимо България да не бъде оповестена от Москва за неприятелска страна, тъй като знаят какво би означавало това за националната сигурност на страната ни.

Кирил Петков, при ръководството на който България е оповестена от Русия за неприятелска страна, и чието държавно управление изнася оръжия посредством трети страни за Украйна, които да убиват съветски бойци, взима още едно решение, което заплашва националната сигурност на страната.

„ С какво е добра " Сармат "? Няма да желае единодушие за полет от страхливите българи... ", съобщи основният шеф на съветската галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин по отношение на отхвърли на София да отвори въздушното си пространство за аероплан на Лавров до Белград.

До там я докара Кирил Петков, Русия да ни насочи злокобно предизвестие.

Кирил Петков е взел своето решение без то да е разисквано в Министерския съвет и в отсъствието на външния министър от страната Генчовска., която не е подписала нотата за изгонването на съветските дипломати, Това е направила нейната заместничка Ирена Димитрова, която няма право на това.

Даже Главният прокурор Иван Гешев, този изявен ловджия на съветски шпиони, изрази изненада от решението на Петков. Не е бил осведомен, научил го е от медиите, прокуратурата няма нищо общо с това.

Няма друга страна в Европа, която да е изгонила без никакъв сериозен мотив толкоз доста дипломати, а както оказва се се гонят освен дипломати само че и механически личен състав. Руският дипломатически корпус е подложен на злостна сеч, само че същото чака и българският дипломатически корпус в Москва. И в двете страни, опитни дипломати със познание на езика и знание на страната, чиято работа е основна за поддръжка на естествени връзки в полза на двете страни, мъчно ще бъдат заместени.

В този смисъл решението на нашият заминаващ си, надяваме се и от страната, министър председател, нанася тежък удар на връзките ни с Русия. Той нито схваща, нито се интересува от това че:

- Русия е велика страна, с която не е в полза на България да се поддържат враждебни връзки.

- Добра или неприятна, Русия е голяма страна, чиито пазар е прелъстителен за българските стокопроизводители.

- Добра или неприятна, Русия разполага и е международен експортьор на енергоносители- газ, нефт, нуклеарни реактори. Да захвърлиш като неизползваеми платените съветски атомни реактори, да се откажеш от съветския газ, с доставките на който не сме имали никакви проблеми от десетилетия и да го замениш с несигурни достави на по- безценен американски полутечен газ е идиотизъм. Да обслужваш непознати национални интерес вместо българските е непростимо и неоправдателно.

- Добра или неприятна, с Русия ни свързват вековни връзки, исторически, религиозни, културни. Русия, както акцентира един път някогашният министър председател Бойко Борисов, ни е освободила от турско иго. И един път съобщи, че не е подобен ястреб във връзка с Русия, както един от неговите външни министри. Ако в този момент е трансформирал реториката си, то е тъй като му е мъчно да преглътне, че новият Американски огромен брат избра Кирил Петков и в този момент се пробва да се хареса и той с русофобска изразителност, без да осъзнава, че това няма да му помогне да се върне на власт.

Не е изненадваща поддръжката на „ Демократична България” за решението на премиера Петков. Съпредседателят на " Демократича България " Христо Иванов съобщи от парламентарната естрада, че решението за изпъждане на 70 чиновници на съветското посолство от България било " закъсняло, само че вярно ". Христо Иванов, който натрупа прочут политически капитал по времето на митингите против кабинета Борисов, и с акцията против сарая на Доган на морето, е на път да пропилее този актив, тъй като той и сподвижниците му са неспособни да осъзнаят, че в една страна, чиито народ е преобладаващо русофилски надъхан, няма в никакъв случай да стигнат до властта и ще си останат там, където са- една маргинална партия. Би трябвало да се вслушат в апелите на някогашният парламентарен арбитър Георги Марков, който неведнъж разяснява, че унгарският министър председател Орбан, водач с десни убеждения, поддържа естествени връзки с Русия, тъй като смята, че това е в националния интерес на неговата страна.

" Премиерът в оставка Кирил Петков би трябвало да бъде подложен под забраняване и незабавно да бъде арестуван, съобщи конституционалистът проф. Пламен Киров, който добави, че решението на Петков за изгонването на съветските дипломати е жестоко тъпчене на Конституцията.

Имаме си министър председател, който, както има една българска поговорка, е „ вманиачен за връзване”. Измами българските гласоподаватели, показа се за агънце, а се оказа, че е вълк, навлякъл агнешка кожа.

Най- добре е, в полза на страната ни, да се върне там, откъдето е пристигнал.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР