Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана

...
Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана
Коментари Харесай

Златните ни момичета по шахмат се прибраха в България

Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева станаха европейски първенци по шахмат за дами, като завоюваха конкуренцията в Будва, Черна гора. Нургюл Салимова пък взе златен орден за номер 1 на втора дъска, като не позволи нито едно проваляне през целия шампионат. Момичетата към този момент гледат към идната огромна цел – олимпийските игри, заяви.

" Не мога да допускам! Ние сме първенци! Последните минути бяха в действителност тежки, тъй като аз завоювах играта си преди часове, само че след това резултатът беше подравнен. Последната партия беше тази на Гери. Нещата не изглеждаха доста добре, само че ние имаме вяра в нея, стискахме ѝ палци и тя съумя. Мисля, че това е първият път от 20 години насам, в който шахът е толкоз известен в България. Много съм щастлива, че отзвукът в медиите е толкоз позитивен ", съобщи Антоанета Стефанова.

" Изключително се веселя и съм горда с това, че успяхме да се преборим. Беше тежко, само че показахме, че сме същински тим. С малко шанс се качихме на първото място. Без цялата поддръжка нямаше това да бъде допустимо, тъй че се веселя, че триумфирахме. Знам, че родителите ми гледат безусловно всяка една моя партия и съпреживяват даже повече от мен. Затова им се обадих. Те знаеха какъв е резултатът. Надявах се да не са получили инфаркт, както и всеки един, който е гледал. Извинявам се за което! Следващия път ще се постараем да мине по-гладко. ", добави Гергана Пейчева.

" Най-накрая си чух химна, който чаках цяла безкрайност. Чувствам се щастлива и горда. Много съм удовлетворена от тима и се веселя, че съм част от този екип. ", показа Белослава Кръстева.

„ Отборният орден е с тежест. Радваме се, че с този млад и надарен тим, воден от международна шампионка, успяхме. Телефонът ми не е спрял да звъни. Навсякъде сме и мисля, че всички се радват за нас. ", съобщи Нургюл Салимова. Тя взе златен орден като номер 1 на втора дъска, като не позволи нито една загуба по време на цялото състезание.

Гладни за триумфи и цялостни с сила: Българките приковаха вниманието на Европейското по шахмат.

" Това беше една доста нервна игра. Но Гергана е огромен герой и през днешния ден го потвърди още веднъж ", сподели Петър Арнаудов, треньор на националния тим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР