Антоан е второкласник с така популярната за хиляди деца диагноза

...
Антоан е второкласник с така популярната за хиляди деца диагноза
Коментари Харесай

Имало ли е агресия от учител към хиперактивно дете в столично училище?

Антоан е второкласник с по този начин известната за хиляди деца диагноза "хиперактивност " - мъчно се концентрира в клас, мъчно задържа вниманието си. Майката на детето се обърна с молба за помощ към NOVA откакто по думите й за повторно детето й е било бито от учителката му.

От учебното заведение отхвърлят на второкласника Антоан да е посягано от неговата учителка.

"Това е следващият случай на експанзия върху детето ми. Тази седмица учителката е блъснала сина ми във врата и му се е скарала, че не пише”, споделя за "Събуди се " Будислава, майката на Антоан.

Учителката не отхвърля, че одраскването на врата на детето е станало несъзнателно. Майката обаче си вади здравно удостоверение.

По-рано, обаче се случва различен случай от края на февруари. Съученици на Антоан, настояват, че учителката няколко пъти е удряла Антоан в чина и го изкарала пред класната стая, с цел да стои кротичък.

Антоан е с диагноза „ хиперактивност”, откогато е на навършил 3-годишна възраст. По думите на майката от учебното заведение й били предложили детето да премине към самостоятелна форма на образование. От учебното заведение отхвърлят с думите, че са убеждавали майката, че детето й ще се усеща по-добре със съучениците си в клас, в сравнение с при самостоятелно образование.

"Ние познаваме случая. Действително се касае за дете с хиперактивност, само че не бих споделил, че нещо друго от това, което към този момент сме привикнали да виждаме в нашата процедура. Ще стартираме да работим с учителите, които работят с Антоан, тъй като би трябвало да се увеличи техния потенциал, тъй като проблемите не могат да се вземат решение по този метод. Нужно е да се дават задания на учениците, които да са дейни в час. В никакъв случай не предлагам самостоятелна форма на образование ", разяснява Калоян Дамянов от Националната асоциация на ресурсните учители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР