Антициклонът Неро“ буквално ще подпали голяма част от европейските държави.

...
Антициклонът Неро“ буквално ще подпали голяма част от европейските държави.
Коментари Харесай

Антициклонът „Неро“ носи жеги в Италия и Франция

Антициклонът „ Неро “ безусловно ще подпали огромна част от европейските страни. Новата гореща вълна към този момент се усеща в Италия и Франция, оповестява организация Ройтерс.

Антициклонът е кръстен на император Нерон, упрекнат за възникването на така наречен Голям пожар в Рим от 64 година след Христа, изясняват синоптиците в страната.

Почти 60% е вероятността това да стане в интервала май-юли тази година, предизвестяват от Световната метеорологична организация

В цяла Италия има предизвестия за рискови горещини – ситуацията е сериозно в 16 града, където температурите доближат 40 градуса. Червеният код значи, че даже младежите в добра здравословна форма не трябва да се излагат на слънце в интервала от 10 до 18 часа.

Най-сериозен е казусът с горещото време в северните и централните елементи на Италия, до момента в който температурите в южните региони са към междинните за това време на годината. Туристите, които посещават Рим, Милано, Венеция, Генуа и Флоренция се оплакват от непостижима горещина. Вероятно ще се „ опечем на слънце “, споделят те.

Вижте рекомендациите на проф. Георги Рачев и фамилията пътешественици Цветин и Маги Шущаръкови

Положението е сериозно и за тези, които са решили да пътуват до Франция. Температурите в град Лион - третият по величина в страната, са над 32 градуса, което е нетипично горещо за края на лятото. Очаква се обаче през тази седмица те да доближат 38 градуса.

Предупреждение за рисково високи температури има в почни всички южни провинции във Франция. А синоптиците настояват, че тази гореща вълна е необикновена за края на август.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР