Антитръстовите регулатори на ЕС са готови да одобрят сделката за

...
Антитръстовите регулатори на ЕС са готови да одобрят сделката за
Коментари Харесай

Европейско одобрение на сделката на Microsoft за Activision се очаква до седмица

Антитръстовите регулатори на Европейски Съюз са подготвени да одобрят договорката за придобиване на Activision от Microsoft Corp на стойност 69 милиарда $. По информация на Reuters, цитирайки свои източници, най-вероятно утвърждението ще бъде обещано на 15 май.

Предстоящото позволение от Европейската комисия идва съвсем три седмици, откакто английският орган за конкуренция блокира договорката – най-голямата в региона на игрите – заради опасения, че ще попречи на конкуренцията при облачните игри.

Антитръстовият орган на Европейски Съюз се чака да позволи придобиването, откакто Microsoft се съгласи на лицензионни покупко-продажби с съперници за стрийминг в облака, в това число Nvidia, украинската Boosteroid и японската Ubitus, споделиха през март пред Reuters други хора, които са директно осведомени с въпроса.

Освен това има съглашение с Nintendo известната игра Call of Duty на Activision да стане налична в игровите ѝ платформи, само че единствено в случай че придобиването се реализира. Американският дистрибутор Valve Corp, притежател на най-голямата в света платформа за разпространяване на видеоигри, Steam, отхвърли контракт, заявявайки, че има доверие на Microsoft.

Комисията, която дефинира краен период за решението си до 22 май, отхвърли коментар пред Reuters.

Япония утвърди придобиването през март, до момента в който Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати също се пробва да го блокира.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР