Антитерористичното звено на гръцката полиция извърши обиски в центъра на

...
Антитерористичното звено на гръцката полиция извърши обиски в центъра на
Коментари Харесай

Гръцката полиция задържа деветима души по подозрение в крайноляв екстремизъм

Антитерористичното звено на гръцката полиция извърши обиски в центъра на столицата Атина и задържа деветима души от турски генезис по съмнение, че принадлежат към неразрешена в Турция извънредно лява формация, заяви организация Reuters.
Задържаните са осем мъже и една жена . Те са арестувани в три жилища в регионите Неос Космос и Калифея.
„ Към момента са арестувани 9 души. От документите им проличава, че са афганистанци и кюрди. Полицията откри съдове с незнайно взривно вещество, както и кабели за връзка с детонатори и лаптопи”, цитира организацията представител на полицията.
Друг източник от правоприлагащите органи заяви, че управляващите преглеждат и версията за връзка на арестуваните със неразрешена в Турция радикална лява организация „ Революционна народно-освободителна партия – фронт”.
напомня, че в най-скоро време президентът на Турция Реджеп Ердоган ще посети прилежаща Гърция. Това ще е първата аудиенция на турски държавен глава за последните 65 години. Очаква се визитата на Ердоган да е на 7 и 8 декември.
Отношенията сред Турция и Гърция остават напрегнати. Напрежението е обвързвано с правата на акватория в Егейско море и върху въздушното пространство в този регион, с кипърския въпрос, с даването от Атина на леговище на членове на ФЕТО, която Анкара упреква в образуване на опита за държавен прелом през юли 2016.
Снимка : Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР