Антитерористичната полиция на Гърция арестува седем души във връзка с

...
Антитерористичната полиция на Гърция арестува седем души във връзка с
Коментари Харесай

В Гърция арестуваха седем души за палежи срещу израелски хотел и синагога в Атина

Антитерористичната полиция на Гърция арестува седем души по отношение на палежи против хотел, благосъстоятелност на израелци, и синагога в централната част на Атина през тази година , оповестиха от полицията, представени от Ройтерс.

Сред задържаните са 25-годишна гъркиня, двама иранци на възраст 46 и 36 години и 44-годишен афганистански съизвършител. Те са арестувани за офанзива с спонтанна запалителна бомба на 15 май против постройка, в която се намират израелски хотел и ресторант .

Четиримата са упрекнати в палеж, който може евентуално да заплаши човешки животи и да аргументи вреди на задгранична благосъстоятелност в расово стимулирана офанзива.

В различен случай на 18 юни , 44-годишен грък и 26-годишен афганистанец хвърлиха запалим материал на входа на синагога в Атина, което провокира пожар, оповестиха от полицията. Арестуван е също по този начин и 30-годишен иранец, като техен съизвършител.

Тримата са упрекнати в палеж, владеене на оръжие и обир, наред с други нарушавания.

Полицията е конфискувала доказателства, в това число мобилни телефони, открити в жилище в Атина и в затвор.

Петима от задържаните са арестувани под стража, а двама са освободени под ограничавания, до момента в който чакат развой.

През март 2023 година гръцката полиция арестува двама души , обвинени като членове на група, която възнамерявала палеж или бомбен атентат против израелски ресторант и същата синагога в Атина.

Израелската разследваща работа Мосад похвали Гърция за осуетяването на офанзивата, обвинявайки Иран в организирането на интервенцията.
 Гърция се бори с нови горски пожари
Гърция се бори с нови горски пожари

Този път пламна остров Тасос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР