Антителата срещу новия коронавирус се запазват в човешкия организъм, преболедувал

...
Антителата срещу новия коронавирус се запазват в човешкия организъм, преболедувал
Коментари Харесай

Антителата на преболедувалите COVID-19 се запазват до 8 месеца

Антителата против новия ковид се резервират в човешкия организъм, преболедувал Ковид-19, до осем месеца след слагането на диагнозата. До този извод стигнаха откриватели от миланската клиника " Сан Рафаеле " в взаимно изследване с специалисти от Висшия здравен институт, оповестиха Агенция Франс Прес и ТАСС.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Нейчър камюникейшънс ". В него са взели участие 162-ма пациенти, 67 на 100 от които са били мъже, потърсили лекарска помощ в миланската болница през първата вълна на пандемията.

Средната възраст на участвалите в проучването е 63 години. Повече от половината от участниците имали най-малко едно хронично заболяване, най-често хипертония и диабет. От 162-мата пациенти, 134-ма били приети в болница.

Авторите на проучването означават, че продължителността на интензивност на антителата не зависи от тежестта на протичане на инфекцията. При инфектирани с новия ковид пациенти, които не изработят антитела в първите две седмици след заразяването, съществува риск от развиване на тежка форма на заболяването.

Координаторът на проучването Габриела Скарлати посочи, че пациенти, при които не се образуват антитела една седмица след заразяването, би трябвало да бъдат лекувани с изключително внимание. " Това ще предотврати възникването на тежки форми на болестта ", сподели тя.

Учените открили по време на проучването, че съществуването в организма на антитела против други типове коронавируси или сезонни грипове не пречи на изработването на антитела против новия ковид.

Изследователите занапред ще прецизират какъв брой време след излекуване преболедувалите би трябвало да се имунизират, както и до каква степен антителата след зараза са ефикасни против другите разновидности на ковид.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР