Антителата срещу COVID-19 не са доказателство, че сме предпазени от

...
Антителата срещу COVID-19 не са доказателство, че сме предпазени от
Коментари Харесай

НОВО 20! Доц. Гломб: Антителата срещу COVID-19 не доказват, че сме предпазени от вируса

" Антителата против COVID-19 не са доказателство, че сме защитени от заболяването и международната научна общественост към този момент е постигнала консенсус по този въпрос ", съобщи вирусологът доцент Любомира Николаева-Гломб пред Българска национална телевизия. Според нея, човек с доста високи равнища на антитела да е по-уязвим за ковид от човек с по-ниски равнища. Затова и не съществува граница на количеството антитела, която изрично да демонстрира дали някой е защитен или не.

Според доцент Гломб удължаването на периода на зелените документи за преболедувалите COVID-19 се постанова поради характерната конюнктура у нас.

Научните данни демонстрират, че 6 месеца след преболедуването рискът от наново заразяване се повишава, само че остава относително невисок. Възможно е също и преболедувалите един вариант да се заразят с различен.
свързани новини20809на 17.10.2021
Доцент Глобм посочи, че все още имунизациите защищават на 88% от заразяване с Делта-варианта на ковид. Ваксинираните инфектирани пък е най-вероятно да прекарват леко. Затова съгласно нея най-вероятно ще се наложи трета доза ваксина, с цел да се обезпечи дълготрайна отбрана.

В началото на идната година се чака на пазара да се появи хапче против COVID-19, което да одобряваме в домашни условия.

Случаи на сезонен грип към момента не са засечени у нас. Вирусолозите чакат относително слаб грипен сезон, само че въпреки всичко – с по-голямо разпространяване на грипния вирус от предходната година.

Според доцент Гломб е добре да се имунизираме и против грипа, тъй като поради неналичието на грипна зараза през предходната година доста хора са станали по-чувствителни към този вид вируси.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР