Антителата по лигавиците в организма им не са в достатъчно

...
Антителата по лигавиците в организма им не са в достатъчно
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите, когато детето започне да кашля!

Антителата по лигавиците в организма им не са в задоволително количество и не могат да спрат навлизащите вируси


Затова децата са по-податливи на инфекции.

Повече от 80% от инфекциите са вирусни, над 200 разнообразни вируса нападат през есенно-зимния сезон. Те не се лекуват с антибиотици. Антибиотици се дават единствено в случай че има бактериална зараза, акцентират медиците, които считат, че в България се злоупотребява с честото им изписване.

Един от най-обичайните признаци на вирусна зараза е хремата, само че множеството родители не се тормозят доста от нея. Започват да се тревожат, когато детето и кашля, тъй като считат, че има инфектиране на дихателните пътища.

Кашлицата обаче постоянно е разследване от хремата. От носа към гълтача се стича гъст секрет. Той затруднява дишането в легнало състояние и води до кашлица.

Макар че сиропите против кашлица се считат надали не за безобидни, не трябва да ги давате, щом не са назначени след обзор от доктор. Това, че са изписани при предходно боледуване, не значи, че са подобаващи за всеки случай. По-вероятно е да не са подобаващи за положението на детето сега, изключително като се има поради, че медикаментите са доста разнообразни типове.

Има сиропи, които подтикват откашлянето, и други, които мощно го потискат. Най-добре е доктор да преслуша детето, за не се утежни положението му, в случай че се дава несъответствуващ сироп, предизвестяват педиатрите.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР