Антителата, образувани в организма на хората, прекарали Covid-19, са способни

...
Антителата, образувани в организма на хората, прекарали Covid-19, са способни
Коментари Харесай

Почти всички прекарали Covid-19 имат имунитет поне за шест месеца

Антителата, формирани в организма на хората, прекарали Covid-19, са способни да защитят болшинството от тях от наново заразяване в продължение на шест месеца, съобщи Ройтерс.

Агенцията цитира проучване на Биобанката на Обединеното кралство, най-голямото английско вместилище на проби с биоматериали.

Както се отбелязва в изследването, към декември 2020 година, 8,8 % от популацията на Англия е било инфектирано с новия ковид. В Лондон този индикатор е достигнал 12,4 %. Изучавайки количеството на антителата в кръвта на пациентите, прекарали болестта, учените открили, че при 99 % от случаите, равнището на отбрана е оставало високо в продължение на 3 месеца. Осемдесет и осем % от изследваните имали антитела и след шест месеца след появяването на първите признаци на болестта.

" Въпреки че не можем тъкмо да кажем по какъв начин това е обвързвано с имунитета, този резултат ни навежда на мисълта, че хората могат за бъдат предпазени от наново заразяване най-малко 6 месеца след инфектирането. Допълнителни наблюдения ще ни разрешат да определим какъв брой дълго може да трае тази отбрана ", съобщи основният теоретичен помощник на биобанката проф. Наоми Алън.

По време на проучванията от май до декември 2020 година са били правени постоянни кръвни разбори на 20 200 души. Най-често антитела, свидетелстващи за прекарано заболяване, са били откривани в кръвта на хората под 30 години /13,5 процента/, и минимум при хората над 70-годишна възраст /6,7 процента/.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР