Антисистемното италианско Движение Пет звезди гласува днес дали да отнемат

...
Антисистемното италианско Движение Пет звезди гласува днес дали да отнемат
Коментари Харесай

Движение Пет звезди гласува в интернет дали да отнемат имунитета на Салвини

Антисистемното италианско Движение " Пет звезди " гласоподава през днешния ден дали да лишават имунитета на водача на съдружния сътрудник " Лигата " Матео Салвини , с цел да се разреши правосъдно гонене, написа " Файненшъл таймс ".

" Пет звезди " се появи на италианската политическа сцена с обещанието да се оправи с дългогодишния проблем с корупцията посредством лишаване на имунитета на политици. Партията също по този начин даде обещание да работи като цифрова директна народна власт , като разрешава на армията си от онлайн последователи да вземат решение партийните политики при гласоподаване на платформата Rousseau.
 „ Лигата” на върха след локален избор в Италия, „ Пет звезди” губи поддръжка
„ Лигата ” на върха след локален избор в Италия, „ Пет звезди ” губи поддръжка

Дясноцентристкият претендент Марко Марсилио завоюва към 48% от гласовете

Сега, обременена от действителностите на държавното управление, Движение " Пет звезди " е изправено пред мъчителна алтернатива : да се придържа към главните си правила или да рискува рухване на " държавното управление на смяната ", което беше образувано с " Лигата " през предходната година.

Прокуратурата в Сицилия проверява вътрешния министър Салвини поради блокирането на 177 мигранти на транспортен съд на бреговата защита при опит да влязат в страната през август 2018 година

Като италиански сенатор Салвини има имунитет, в случай че горната камара не му го отнеме, където ще са нужни гласовете на " Пет звезди ".

Движение " Пет звезди " приканва членовете си да поддържат Салвини, като акцентират, че дейностите му за блокирането на кораба са част от ролята му на вътрешен министър, а също по този начин са утвърдени групово от държавното управление.

" Това е невиждан случай, тъй като в никакъв случай в предишното правораздаването не е желало от Народното събрание да разреши развой против министър, който е работил при осъществяването на отговорностите си ", написа партията в блога си преди днешното онлайн гласоподаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР