Антисемитизмът е чума. И такъв, който, както разбрах след ужасяващата

...
Антисемитизмът е чума. И такъв, който, както разбрах след ужасяващата
Коментари Харесай

Критиката на войната и окупацията на Израел не е антисемитизъм

Антисемитизмът е чума. И подобен, който, както разбрах след ужасяващата терористична офанзива на Хамас в Израел на 7 октомври, е доста по-ендемичен, в сравнение с бях подготвен да приема преди, макар че съм разпитвал и се сблъсквал с тази ненавист през целия си живот като дете на Двойка от американски евреи и немски католици.

Антисемитизмът, неговата преобладаваща природа и срамът и виновността за Холокоста, които стоят в основата на културата на паметта на Германия, оформиха незаличимо живота ми.

Моята починала баба в никакъв случай не е признавала, че е била наясно с закононарушенията на Германия по отношение на европейските евреи. Не й повярвах, само че нямаше значение. Винаги, когато идвахме на посетители, тя постоянно настояваше аз и братята и сестрите ми да обиколим еврейското гробище, най-старото в Европа, в град Вормс, където тя прекара последните си години.

Родителите ми се разделиха, когато бях дребен, само че майка ми постоянно ни разказваше историята по какъв начин по-големият ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР