Антируските санкции не разклатиха Москва и Европа вече загуби четири

...
Антируските санкции не разклатиха Москва и Европа вече загуби четири
Коментари Харесай

Орбан напомни, че заради антируските санкции, Европа вече е загубила четири правителства

Антируските наказания не разклатиха Москва и Европа към този момент загуби четири държавни управления, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан, говорейки в румънския град Байле Тушнад.

„ Стратегията на Запада е като кола със спукани гуми и на четирите колела <...> Европа е в неволя – икономическа и политическа, четири държавни управления станаха жертви: английското, българското, италианското и естонското <...> Хората се сблъскват с внезапно нарастване на цените “, - цитира думите на политика РИА Новости.

В същото време, означи унгарският министър председател, по-голямата част от света демонстративно не поддържа Европа.

" Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, арабският свят са настрани от този спор, гледат си работата ", сподели Орбан.

Според него Европа се нуждае от нова тактика в украинския спор. И макар че Унгария не трябва да си прави илюзията, че може да повлияе на целия Запад, за нея ще бъде въпрос на чест и морал да изрази своята позиция, сподели Орбан.

" Необходима е нова тактика, чиято цел ще бъде мир и формулиране на положително предложение за мир. Задачата на Европейски Съюз не е да взема страна, а да застане сред Русия и Украйна ", изясни той.

Орбан добави, че „ може да се окаже, че тази война (конфликтът в Украйна. - Ред.) предизвикателно ще постави завършек на западното владичество, което беше в положение по доста способи в някои случаи да сътвори, да сплоти целия свят против някого... но в този момент се чува почукването по вратата на многополюсния международен ред. "

След началото на съветската военна специфична интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Москва: съветските активи на стойност стотици милиарди долари бяха замразени, банките бяха изключени от системата SWIFT и доста западни марки напуснаха страната.

Европейският съюз към този момент одобри седем пакета от наказания, в това число ембарго върху въглищата и петрола. Всичко това към този момент се трансформира в проблем за самия Запад, провокирайки внезапно повишение на инфлацията и цените на храните и бензина.

На този декор Орбан неведнъж е подлагал на критика европейската политика на наказания. Според него с налагането на ограничавания върху съветската енергетика Европейски Съюз се е прострелял в белите дробове и в този момент стопанската система му се задъхва.

Унгария се пробва да избегне отрицателните последствия. Тя вкара изключително състояние в енергийния бранш, а външният министър Петер Сиярто пристигна в Москва тази седмица, с цел да контракти спомагателни доставки на газ. Освен това Будапеща се опълчи на предлагането на Европейската комисия за понижаване на потреблението на газ с 15 % в страните от Европейски Съюз.

На 25-ия Петербургски интернационален стопански конгрес съветският президент Владимир Путин съобщи, че в Европа " същинските ползи на жителите, на националния бизнес се изтласкват все по-навътре в задния двор ". Според него такова отделяне от действителността може да докара до " съществени социално-икономически промени, до деградация, а в близко бъдеще и до промяна на елитите ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР