Антируската реторика в САЩ стигна до абсурд, а лозунгите, които

...
Антируската реторика в САЩ стигна до абсурд, а лозунгите, които
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят

" Антируската изразителност в Съединени американски щати стигна до парадокс, а лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават извънредно рискови за интернационалната сигурност.

Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от РИА Новости.

Така дипломатът разяснява изказванията на сенатора Рик Скот, който позволи влизането на американски войски в Украйна. На въпрос за такава опция той означи, че " всички варианти " би трябвало да бъдат " отворени ".

Антонов уточни, че Скот " всъщност приканва за директна борба сред огромните нуклеарни сили ". Той означи, че опитът за интервенция в съветската специфична интервенция може да докара до „ невиждани последствия “.

„ Антируската изразителност в Съединени американски щати стигна до парадокса. Усещането е, че локалните политици не осъзнават изцяло изявленията си. Лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават все по-безотговорни, провокативни и най-важното – извънредно рисковани за интернационалната сигурност “, сподели още той пред кореспонденти.

Дипломатът акцентира, че е „ подготвен да се срещне с всеки американски политик, в това число членове на горната и долната камара на Конгреса, с цел да обсъдят способи за подсилване на стратегическата непоклатимост “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР