Антиправителственият митинг в Хонконг е събрал повече от 1,7 милиона

...
Антиправителственият митинг в Хонконг е събрал повече от 1,7 милиона
Коментари Харесай

Повече от 1,7 милиона души протестираха в Хонконг

Антиправителственият протест в Хонконг е събрал повече от 1,7 милиона души, настояват уредниците на митинга. Това го прави най-масовото събитие от началото на демонстрациите на 1 юли, съобщи ДПА.

Това е и един от най-многолюдните митинги от връщането на Хонконг под китайско ръководство през 1997 година
С протест и шествие на учители в Хонконг стартира следващ ден на митинги Според уредниците, в учителския митинг вземат участие 22 000 души
Огромната навалица от стачкуващи е обкръжи комплекса от държавни здания в региона на Адмиралтейството. Демонстрантите окупираха моста против постройките. Те са оградени с двуметрови бариери.

Мащабните митинги в Хонконг започнаха през юни поради препоръчани ремонти към закона за екстрадиция, които при утвърждение им ще разрешат на самостоятелния град Хонконг да предава обвинени лица на Китай, Тайван, Макао, с които сега той няма съглашение за екстрадиция.
Демонстранти още веднъж влязох в конфликт с полицията в Хонконг Полицията употребява пикантен спрей против стачкуващите
Правителството на Хонконг направи отстъпки, като разгласи безсрочно прекъсване на поправките към закона, а ръководителката на администрацията Кери Лам сервира обществени извинения за създалото се състояние.

Противниците на законопроекта останаха недоволни и желаеха цялостен отвод от него. Те предявиха също ултиматум на управляващите, който не бе задоволен и стачкуваха продължиха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР