Антиправителствените протести не стихват вече 93 дни, предаде БГНЕС. В

...
Антиправителствените протести не стихват вече 93 дни, предаде БГНЕС. В
Коментари Харесай

Протестите: Ден 93 - Идва петото Велико народно въстание

Антиправителствените митинги не стихват към този момент 93 дни, съобщи БГНЕС. В центъра на столицата жителите упорстват за оставката на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и провеждането на почтени и свободни избори.
“Ако на следващия ден завали сняг, аз отново ще съм тук. Няма да им извиним, до последно “, даде обещание проф. Велислав Минеков, който е част от „ “. Според него актуалните „ ръководещи даже не са хунта, а улична паплач “.
 Протестите: Ден 92 - Политическият пестник е за властта (ВИДЕО) Протестите: Ден 92 - Политическият пестник е за властта (ВИДЕО)
За 92-и следващ път недоволни жители се събраха в Триъгълника на властта – сред Министерския съвет, Президентството и някогашния П...
Проф. Минеков цитира данните от последните допитвания до публичното мнение. Според тях доверието в българския парламент се е сринало до 7%. Той напомни, че даже в гладните времена на Жан Виденов /1996-1997 г./ доверието в Народно събрание е било три пъти по-голямо – 20%. Доверието в прокуратурата е 12%. „ Това са 12% изцяло обезверени хора в България “, сподели проф. Минеков. 
„ 70% поддържат митинга. Тези цифри ще се усилват в наша поддръжка. Благодарение на вас “, безапелационен е известният ваятел. Той разкритикува икономическите ограничения на ръководещите, които си купуват гласове и време, само че за сметка на българските данъкоплатци с изтегления наскоро нов дълг от 5 милиарда лв.. „ Не би трябвало да им даваме успокоение и дано да им пожелаем оставка “, приключи проф. Минеков, своето изявление.
Арман Бабикян съобщи, че признатата от Европейския парламент резолюция е удостоверение, че " Европа е посочила съпричастност с българските жители ". " Ние не сме наивници, знаем от първия ден, че никой от Брюксел няма да пристигна да уволни премиера. Това е по този начин, тъй като Европейски Съюз не е Съюз на съветските социалистически републики, както към момента мислят някои националисти. Няма да пристигна нито един шеф да ни уволни мутрите. Началникът в тази страна сте всички вие жителите! ", безапелационен е той.
Протестиращите скандират „ Оставка “ въодушевени от речите на „ Отровното трио “. Марти, който е пристигнал на митинга, съобщи, че той е тук, с цел да се „ причисли към хората, които към този момент 93 дни пишат историята “. Според него „ непримиримостта и непреклонността вършат хората, които са се събрали на площада, велики “. „ Няма да се откажем каквато и да е цената, колкото и закани да има към нас “, сподели различен от участниците.
 Христо Иванов: Борисов и другарските му кръгове отровиха България Христо Иванов: Борисов и другарските му кръгове отровиха България
" Ние търсим отговорност от Бойко Борисов по тази причина, че неговите другарски схеми и кръгове отровиха България в директен и метафоричен смисъл, отр...
На митинга стана ясно, че се готви пето следващо издание на " Великото национално въстание ". Голямото събиране ще е точно на 100-ния ден на митингите на 16-ти октомври. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР