Антиправителствените демонстранти в понеделник предизвикаха хаос в трафика в Хонконг,

...
Антиправителствените демонстранти в понеделник предизвикаха хаос в трафика в Хонконг,
Коментари Харесай

Протестите в Хонконг предизвикаха транспортен хаос

Антиправителствените стачкуващи в понеделник провокираха безпорядък в трафика в Хонконг, блокирайки редица пътища, нарушиха работата на метрото и летището. Отменени са повече от 100 полета, по-специално, Cathay Pacific и Hong Kong Airlines, локални самолетни компании, заяви АП.

В утринния час пик радикални деятели започнаха да блокират вратата на влаковете в метрото, натискат бутона за повикване " тревога " в колите. Пристига и информация за отвод на високоскоростния трен до летището; пасажерите се поучават да пътуват до там с такси.

Опозиционните сили приканват жителите на Хонконг да се причислят към всеобщата стачка в понеделник. Властите предизвестиха, че вълненията могат да имат негативно влияние върху стопанската система на града. Хонгконгската фондова борса към този момент отговори със спад на показателя Han Sen от 2% в първите минути на търговията.

Преди няколко седмици тук избухнаха всеобщи митинги против законопроект, иницииран от локалните управляващи, който има за цел да сътвори механизъм за издаване от Хонконг в континентален Китай на лица, обвинени в нарушение на законите на КНР или търсени.

Властите в Хонгконг анулираха договарянията с протестиращите

Администрацията упрекна студентските водачи, че приканват към огромни митинги

Под напън от страна на обществото ръководителят на локалната администрация Кари Лам разгласи решението за унищожаване на проектозакона от дневния ред, само че това не спря вълна от антиправителствени митинги. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР