Антиправителствени протести се провеждат за пореден 16-ти ден в петък

...
Антиправителствени протести се провеждат за пореден 16-ти ден в петък
Коментари Харесай

Ден 16 на протеста: Пъдпъдъчи яйца срещи правителството

Антиправителствени митинги се организират за следващ 16-ти ден в петък вечерта. Стотици са се събрали и скандират оставка. Отново има забавни плакати против властта, а мъж и жена, облечени в торбички, с които се окарикатурява военният министър, станаха атракция за стачкуващите. Засега кулминационната точка на митинга е замерянето с пъдпъдъчи яйца на Министерския съвет, откакто преди ден бяха хвърляни семки и бонбони в символ на митинг, е залъгва стачкуващите, а в сряда летяха рула тоалетна хартия, с цел да си изчистят ръководещите сътвореното.

Движението по бул. " Цал Освободител " бе спряно, откакто младежи започнаха да се забавляват с игра на волейбол в триъгълника на властта.

Има засилено полицейско наличие, само че няма напрежение. Дори момче, което уцели служител на реда с яйце, му се извини и му подаде кърпичка да се избърше. По-късно бе обявено, че служител на реда е потърпевша при хвърлянето на яйцата и е откаран с кола за спешна помощ в болница.

Около 21 часа, към скандиращите пред държавната постройка се причисли шествие, пристигнало от митинг пред Българската национална телевизия под надпис " След Росенец да си върнем и Българска национална телевизия от Доган! Оскавка на Кошлуков! ", който бе срещу генералния шеф Емил Кошлуков.

Очаква се и през днешния ден да бъде спазен сюжета от последните дни за блокиране на основни кръстовища в столицата, като това на Орлово мост, паметника на Васил Левски, кръстовището на бул. " Дундуков " и улица " Георги С. Раковски ", както и кръстовището на " Фритьоф Нансен " и бул. „ България ", на Халите и на още няколко места.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР