Антиправителствени протести се провеждат за пореден 16-ти ден в петък.

...
Антиправителствени протести се провеждат за пореден 16-ти ден в петък.
Коментари Харесай

Ден 16: Арестуваха озвучителната техника на протеста

Антиправителствени митинги се организират за следващ 16-ти ден в петък. Гражданското неодобрение продължава макар утвърдените сутринта промени в състава на Министерския съвет, само че към този момент на Ларгото в София хората не са доста. Демонстрантите не са задоволени от ремонта, който съгласно тях има за цел единствено да задържи държавното управление на власт и не престават да упорстват за оставката на кабинета и осъществяване на нови избори, както и за отдръпването на основния прокурор Иван Гешев.

Насроченият за 17 часа митинг стартира рехаво, само че към 19 часа в центъра на София те се усилиха. Все още са на групички, а в това време стана ясно, че камиона с озвучителната техника на протестиращите е бил арестуван и са му снети номерата, защото съгласно Автомобилната администрация нямал лиценз и не може да влезе в София.

Проф. Велислав Минеков, част от " Отровното трио " с юрист Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, разгласи, че камионът е бил спрян в региона на Горни Богров и без никакви пояснения са били свалени неговите номера, като претекстът за прекъсването му е бил, че няма лиценз за озвучаване в София. Според Бабикян това е опит да се заглуши гласът на митинга.

Минеков заплаши, че в случай че камионът не дойде, ще призове цяла София да излезе на улицата и да блокира града.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР