Антиоксидантите са химични вещества, които препятстват окисляването. Защо тялото ни

...
Антиоксидантите са химични вещества, които препятстват окисляването. Защо тялото ни
Коментари Харесай

Трябва ли да приемаме антиоксиданти като хранителни добавки

Антиоксидантите са химични субстанции, които препятстват окисляването. Защо тялото ни се нуждае от тях и би трябвало ли да ги одобряваме в допълнение – изяснява изданието Science Alert.

В подтекста на здравословното хранене антиоксидантите са субстанции, съдържащи се в храните, които оказват помощ да се защитят биологичните молекули, такива, като ДНК, от евентуално разрушение. Списъкът с такива субстанции включва витамини, селен, цинк и други Диета, която включва добре сбалансирана композиция от плодове, ядки, зеленчуци и гъби, би трябвало да съдържа задоволително антиоксиданти, с цел да защищити тялото ни от оксидативен стрес.

По подобен метод, с помощта на нашите лични ензими и антиоксиданти, които получаваме с храната, тялото ни е квалифицирано да се бори с оксидативния стрес допустимо най-добре. Различни извършени научни проучвания не са разкрили признаци, че антиоксидантите под формата на добавки могат да оказват помощ за здравето. А пручване от 2007 година даже демонстрира леко нарастване на смъртността измежду хората, приемащи антиоксиданти.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР