Антимонополният регулатор на ЕС потвърди, че е стартирал ново разследване

...
Антимонополният регулатор на ЕС потвърди, че е стартирал ново разследване
Коментари Харесай

ЕК стартира ново разследване на Гугъл, свързано със събирането на данни

Антимонополният регулатор на Европейски Съюз удостовери, че е стартирал ново следствие на софтуерния колос "Гугъл " по отношение на събирането на данни, обявиха от Европейската комисия пред организация Ройтерс, което значи, че най-популярната интернет търсачка в света ще остане в полезрението на европейските антитръстови управляващи макар наложените през последните години рекордни по мярка санкции.
Отговарящите за конкуренцията правоприлагащи регулатори и от двете страни на Атлантическия океан стартират да проверяват по какъв начин преобладаващите софтуерни компании употребяват и остойностяват събираните от тях данни.
Европейската комисия съобщи, че нейният атнимонополен регулатори стартира да търси информация за това по какъв начин и за какво компанията-майка на "Гугъл " - Alphabet Inc. събира данни, потвърждавайки по този метод информация на Ройтерс от края на миналата работна седмица.
"Комисията изпрати на компанията Aplhabet въпросници като част от авансово изследване на практиките на Гугъл, свързани със събирането и потреблението на данни. В ход е авансово следствие ", уточни в имейл до Ройтерс европейският антитръстов регулатор.
Според този документ следствието на Европейски Съюз се концентрира върху данните, свързани с локалните услуги за търсене, онлайн рекламата, онлайн услугите за целенасочена реклама, услугите за вход, уеб браузъри и други.
От "Гугъл " показаха, че употребяват постъпващите данни за възстановяване на услугите си и че потребителите могат да ръководят, изтриват и трансферират свои данни по всяко едно време.
Новото следствие е реалност, откакто през последните две години еврокомисарят по конкуренцията Маргрет Вестагер наложи санкции на "Гугъл " на обща стойност от над 8 милиарда евро и подреди на софтуерният интернет колос да промени своите бизнес практики. Последната санкция, която беше наложена на компанията от страна на европейския антимонополен регулатор, беше в размер на 1.49 милиарда евро (около 2.4 милиарда долара).
През ноември госпожа Вестагер съобщи, че не са задоволителни предложенията на "Гугъл " за това по какъв начин да помогне за възстановяване на конкуренцията сред уеб страниците при сравняване на опциите за електронна търговия.
Компанията "Гугъл " също по този начин е изправена пред антимонополни следствия и от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, както и от щатски прокурори в 47 американски щата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР