Антимафиотите от ГДБОП са разследвани за теч на секретна информация

...
Антимафиотите от ГДБОП са разследвани за теч на секретна информация
Коментари Харесай

И Бойко Рашков замесен в аферата Nexo?


Антимафиотите от ГДБОП са разследвани за теч на секретна информация към босовете на криптобанката Nexo и заради тази причина са били изключени от полицейската интервенция против офиса на сдружението в София при започване на годината.

 

Съмненията са били свързани главно със зам.-директора на антимафиотите Явор Серафимов за това, че поддържа нерегламентирани контакти с началника на сигурността в сдружението за търговия с криптовалута Владимир Петев.

 



Запознати настояват, че до есента на 2022 няколко досегашни чиновници на ГДБОП са били назначени за телохранители на шефа на сдружението Антони Тренчев. Съмненията са, че точно посредством охранителите е протичала секретна информация към компанията за търговия с криптовалута, настояща отвън полето на банковите регулации.

 

Към момента зам.-директорът на ГДБОП Явор Серафимов е разследван за потулване на създаването „ Градинарят “, ориентирана против досегашния Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков. Както към този момент стана ясно формираната оперативна разработка е била смачкана в ГДБОП, защото следствието открило, че Рашков също има интервенция в аферата.

 

Ангажирани с следствието настояват, че за последните 2 години през 63-годишният Николай Воденичаров, който работи като градинар в къщата на Рашков от 2012 година насам, са минали 5 830 000 лева, пристигнали на няколко транша от Швейцария и Кипър през сдруженията „ Електрик “ ООД и „ Никмар “.

 

След като милионите били превъртени няколко пъти сред компаниите, минали и през градинаря на Рашков, преди да потънат в сдружения в офшорни зори и притежатели. Разработката обаче била потулена от Серафимов и служителките на отдел „ Пране на пари “ в ГДБОП – Анелия Ангелова и Йонка Алексова.

 

Относно интернационалната полицейска интервенция, извършена в София против Nexo, то от българска страна тя бе осъществена от ДАНС и представители на прокуратурата, само че без присъединяване на ГДБОП. Запознати разкриват, че е прекомерно евентуално точно от ГДБОП да са предизвестили босовете на криптодружеството Антони Тренчев и Коста Кънчев, че се приготвя задържането им.

 

Двамата били в България за коледните празници, само че напуснали страната дни преди Нова година, освен това без пътуването им да бъде отразено в системата на „ Гранична полиция “. Някои настояват, че това се дължи на пропуск в системата на „ Гранична полиция “, само че други пък позволяват, че двамата са изведени от страната от високопоставени полицейски чиновници.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР