Антимафиот разкрива, че 63-годишният контрабандист, бивш агент на ДС –

...
Антимафиот разкрива, че 63-годишният контрабандист, бивш агент на ДС –
Коментари Харесай

Паскал прекарал тонове кокаин към Гърция с яхта

Антимафиот разкрива, че 63-годишният контрабандист, някогашен сътрудник на Държавна сигурност – Никола Николов – Паскал, който бе разгласен за интернационално търсене от родните управляващи, е обезпечавал години наред морското трасе за трафик на тонове кокаин от България към Гърция.

 

Според данни от следствието, което се води против Паскал, татко и наследник – Марин и Стефан Димитрови – Ярите, някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и отстранената шефка на Агенция „ Митници ” Петя Банкова, интернационалният трафик на кокаин е бил измежду главните финансови пера в незаконната организация.

„ Оперативни данни, добити от внедрени сътрудници на ДАНС в ъндърграунда гласят, че Паскал е прекарвал кокаин от България към Гърция по създаден от него „ ВИП маршрут. Трасето се е наричало по този начин, защото преносът на дрога се е правил с първокласни яхти, които тръгвали от яхтените пристанища в Созопол, Свети Влас и Несебър, минавали през Босфора и пролива Дарданелите, без да бъдат подробно проверявани от родните, от турските и от гръцките гранични управляващи, и най-после дебаркирали на разнообразни яхтени пристанища в гръцки териториални води в Средиземно и Егейско море.

 

Твърди се, че кокаиновият ВИП маршрут на Паскал е функционирал от най-малко десетилетие в интервала март – октомври, като годишно се прекарвали по над 10 тона кокаин посредством десетки влизания и излизания на яхти от България към Гърция и назад.

„ Били са употребявани разнообразни претекстове за потреблението на този маршрут – или че яхтата се кара за ремонт в Гърция, или че притежателят й е избрал да почива там. Една и съща яхта обаче в никакъв случай не е била употребена повече от веднъж годишно за транспорт на кокаин, с цел да не буди съмнение “, твърди проверяващ служител на реда, осведомен с добитите от ДАНС и засекретени за обществото и медиите данни. Според тях нормално при всеки яхтен курс към Гърция се трафикирали сред 150 и 300 кг кокаин. Твърди се, че Паскал е прибирал по 5000 $ за всеки прекаран кг кокаин от интернационалните наркокартели и че логистиката по обезпечаването на товарите е минавала през Марин Димитров – Ярата и сина му Стефан. Не е известно от кое място е влизала дрогата в България, нито кой я е предоставял на Паскал, само че се допуска, че това е ставало също по море, само че посредством кораби контейнеровози, акостиращи на пристанищата във Варна и в Бургас.

 

Според версия, интензивно популяризирана в ъндърграунда, до акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия против контрабандната мрежа на Паскал и ареста на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова се е стигнало след хванатите на пристанището в Бургас 170 кила кокаин скрити в хладилни контейнери, в които са се съхранявали банани. Кокаинът беше открит на 24 март, а полицейската акция против групата на Паскал се организира седмица по-късно – на 3 април т. година

 

„ Битува версия, че дрогата е открита не от нашите гранични управляващи, а от представител на службата на Съединени американски щати по митници и гранична отбрана, който следи работата на Митница - Бургас и е с сан на заместник-директор. Американецът е настоял контейнерът с банани от Еквадор да бъде разпломбиран и подробно тестван, а след това е написал отчет до посланика на Съединени американски щати в България, че родните гранични управляващи са пренебрегнали заповедта му корабът, разтоварил контейнера с кокаин, да не бъде пускан да излиза отвън териториалните води на страната ни “, твърди осведомен от подземния свят. Според него има връзка сред арестуваната дрога на пристанището в Бургас и последвалите арести на шефката на Агенция Митници “ Петя Банкова, 6аща и наследник Марин и Стефан Димитрови и бягството на Никола Николов – Паскал.

Смята се, че дрогата на стойност най-малко 15 милиона лв., е трябвало да бъде прекарана до Гърция по яхтения маршрут на Паскал. В южната ни съседка кг кокаин се търгува на едро по 30 000 евро, а от уличната му продажба могат да се изкарат сред 6 и 8 пъти повече пари.

 

Както към този момент писахме, следствие на ДАНС гласи, че контрабандната мрежа на Никола Николов – Паскал и обвързваните с него татко и наследник Марин и Стефан Димитрови се е разпростирала върху рекордните осем гранично-пропускателни пункта в България. Бандата се е занимавала главно с нерегламентиран внос-износ на цигари, алкохол и петролни артикули, само че е обезпечавала посредством въздействието си в митниците и други контрабандни товари, за което е прибирала дял от облагата.

 

Под контрола на Паскал и хората му са били най-оборотният гранично-пропускателен пункт в страната – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, както и Лесово, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, Калотина, Дунав мост – Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “ и гранично-пропускателният пункт при село Стрезимировци.

 

Твърди се, че Паскал е обезпечавал и трасета за транспорт на хероин през България и е прибирал пари от турски и кюрдски незаконни групировки, с които е разплащал подкупи към висши митничари, служители на реда и даже политици.

 

Двупалубната лодка на контрабандиста изчезна от Созопол

Луксозната 19-метрова двупалубна яхта на Никола Николов – Паскал, закотвена на яхтеното пристанище в Созопол, е отплавала от Черно море в средата на април, единствено дни след акцията против контрабандната мрежа на 63-годишния аферист.

 

Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана на яхтата да му я достави до Гърция, където се укри в началото, с цел да избегне ареста си. Според полицейски данни Паскал към този момент е в Дубай, с цел да избегне издадената неотдавна против него европейска заповед за задържането му.

 

Яхтата на Паскал - „ Азимут 58 Лазур “ на заводска стойност над 2 милиона евро, е била купена от контрабандиста през 2018 година и от този момент стои на яхтеното пристанище в Созопол, в непосредствена непосредственост до яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова.

 

Луксозният кораб на Паскал е надалеч по-скромен от този на безследно изчезналата криптоаферистка, само че също провокира завистливи погледи.

Яхтата е дълга 19 метра, разполага с три каюти, две тоалетни с душ и може да побере до 10 пасажери. Двупалубната яхта е с изцяло оборудвана кухня. Твърди се, че в Гърция Паскал има още два първокласни плавателни съда и катамаран, които отдава чартърен на заможни клиенти, когато е ангажиран да прекарва контрабандни товари през българските граници.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР