Антикризисните мерки на правителството са по-скоро купуване на време и

...
Антикризисните мерки на правителството са по-скоро купуване на време и
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Очакваме относително дълъг период с по-висока инфлация

" Антикризисните ограничения на държавното управление са по-скоро пазаруване на време и национална обич, в сравнение с нещо, което стабилно ще ни преведе на една друга икономическа действителност. Светът се пренарежда ", това съобщи пред bTV финансистът и банкер Левон Хампарцумян.

Според него те няма да стигнат до елементарния българин и да трансформират цените.

„ Диференцираните ставки на Данък добавена стойност основава опция някой да прави арбитраж сред нулевата ставка и 20-те % и да печели на гърба на положителните планове на тези, които са го създали. Да не приказваме, че по-трудно се управлява “, акцентира той.

Според него тази мярка може да се одобри, в случай че е краткотрайна – на ръба на отчаянието.

„ Българската стопанска система не е спряла и от тази позиция не сме в рецесия. Експортът е в небето, имаме положителни стопански индикатори. Но има инфлационни процеси, които тормозят държавното управление и целия свят “, сподели още финансистът.

„ Русия не създава нищо, което някой различен да не създаде. Въпросът е по какъв начин се подреждат веригите за произвеждане и доставка. Нещата ще се балансират и къде ще бъде нашето място в този нов баланс е доста значимо “, на мнение е Левон Хампарцумян.

Според него тези процеси ще продължат с години.

По думите му инфлация, която е " търпима за малко време ", е сред 10 и 15%.

„ По-скоро обаче чакаме релативно дълъг интервал с по-висока инфлация и гладко повишение на лихвите, което ще е търпимо. Но това не са пагубни сюжети “, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР