Антикризисните мерки да бъдат насочени към бедните хора, които получават

...
Антикризисните мерки да бъдат насочени към бедните хора, които получават
Коментари Харесай

Никола Янков: Антикризисните мерки да са насочени към бедните, не да се ръсят като от хеликоптер

Антикризисните ограничения да бъдат ориентирани към бедните хора, които получават обществени помощи. За това прикани пред БНР Никола Янков, създател и притежател на Експат Капитал, някогашен зам.-министър на стопанската система и на превоза в кабинета " Сакскобургготски ".

Целта е тези хора да усетят по джоба си няколко стотин лв. помощи на месец, а не 20-30 лв., както ще се получи сега, когато с хеликоптер раздава пари на всички, субсидирайки по този метод потреблението на най-заможните българи, сподели той.
 Каримански сериозен за милиардните антикризисни ограничения - не били съответни
Каримански сериозен за милиардните антикризисни ограничения - не били съответни

Трябва да работим още по тях

Според някогашния зам.-министър на стопанската система и на превоза е по-точно да се каже антикризисни ограничения, не антиинфлационни. Те са обществени стратегии за подкрепяне на приходите на популацията. Те обаче са замислени като много необятни ограничения без съответна цел за съответна група от нуждаещи се жители. " Субсидирайки артикули като бензин, дизел, парно, ние субсидираме хората с най-голямо ползване, които са по-заможните ", изясни Янков.

Според него настояванията на бизнеса са политически.

" Тази част от бизнеса, която сега стачкува и се пробва да извива ръцете на държавното управление, не е показаната част от българския бизнес. Много огромна част от бизнеса няма потребност от помощ от страната или е подготвена да се оправя независимо , като трансферира разноските, които са се нараснали, в цената на своите артикули и услуги ", сподели Никола Янков.
 Асен Василев даде обещание милиарди за положителни антикризисни ограничения
Асен Василев даде обещание милиарди за положителни антикризисни ограничения

До седмица ще станат ясни

По думите му " по този начин се прави в една естествена пазарна стопанска система, в това число и в Европа. Държавната помощ е неразрешена от Европейски Съюз, тъй като ние се конкурираме с техните артикули и услуги ".

Според него страната може да помогне на бизнеса, като субсидира нови работни места, само че " ние такива ограничения не виждаме ".

" Няма за какво транспортните компании да стачкуват. Това е в рубрика " политически митинг ", сподели Янков. Той посочи, че столичните превозвачи са общинска компания и би трябвало да се извърнат към притежателя, който е Столичната община.

Относно и скането европейското ембарго на съветския нефт да не важи за България, Никола Янков счита, че то е почтено за жалост . Той не е чул ясно дефинирани и аргументирани претенции.

" България няма причина да желае дерогация. Може да се оправи съвършено, в случай че " Нефтохим " внася петрол, който не е съветски, и го преработва - това механически е допустимо . Не е правилно това, което споделят, че не може да се случи такова нещо . България може да внася 100% от течните горива, без да взе участие въобще " Лукойл Нефтохим " като производител . Това няма да се усети от потребителите - нито ще се вдигнат цените, нито ще има недостиг ", счита Никола Янков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР