Антикорупционно обучение в две детски градини в Перник. Проектът е

...
Антикорупционно обучение в две детски градини в Перник. Проектът е
Коментари Харесай

Детски градини в Перник учат децата на мерки срещу корупция

Антикорупционно образование в две детски градини в Перник. Проектът е на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Идеята е последователно да бъдат обхванати детските градини и учебните заведения в цялата страна и след време да се усети антикорупционният и образователен резултат.

Перник

Първи стъпки в битката с корупцията. В детска градина " Миньорче " залагат на модерни сюжети. Чрез медиатор Вълчо предлага рушвет на чиновник в държавната администрация.
Пламен Георгиев - ръководител на КПКОНПИ: Много работихме върху този сюжет.Това беше концепцията, когато пораснат и когато се случи една такава същинска обстановка, те да желаят да подражават на положителните герои.
След едноседмично антикорупционно образование в детска градина " Пролет " към този момент регистрират първите резултати.
Даниела Йорданова - шеф на ДГ " Пролет ", Перник: Родител показа, че пътувайки с колата детенцето е споделило: Татко теб в този момент ще те спрат и ще те глобят, тъй като тук написа 50, а ти си с 60. Не е редно и да даваш пари, тъй като това е рушвет.  ​Антикорупционните познания влизат в българското учебно заведение ​Антикорупционните познания влизат в българското учебно заведение
За това е подписан меморандум сред министерствата на образованието и на младежта и спорта и Комисията за противопоставяне на корупцията. Отделен пред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР