Антикорупционният фонд (АКФ) сезира прокуратурата за прикрита проверка срещу директора

...
Антикорупционният фонд (АКФ) сезира прокуратурата за прикрита проверка срещу директора
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за прикрита проверка срещу Борислав Сарафов

Антикорупционният фонд (АКФ) сезира прокуратурата за прикрита инспекция против шефа на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов . Поводът са фотоси, които АКФ е получил.

На фотосите се вижда Сарафов, дружно с някогашния следовател Петър Петров , прочут с прякора Пепи Еврото, Любена Петрова , за която е известно, че е близка с Петров и още двама души.

Снимките са от незнаен адресант и са от затворения към този момент столичен ресторант „ Осемте джуджета “. Според АКФ те „ удостоверяват изнесените до момента информации за схеми за непозволено въздействие и потребление на прокуратурата в частни ползи, с присъединяване на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров и настоящи магистрати “.

Имената на Петър Петров и Любена Петрова станаха известни около разкритията на предприемача Илия Златанов пред АКФ за метода, по който Златанов е бил изнудван и заставен да трансферира бизнеса си.

Златанов споделя, че поради проведената от Петьо Петров, жена му Любена и представители на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и „ Делта гард “ скица, са изгубили разнообразни активи, измежду които първокласни коли, злато и огромни суми пари. Името на Петров се свързва с корупционни схеми за въздействие в прокуратурата, посредством които някои следствия могат да бъдат спирани, а други – ускорявани, като задачата е да бъдат заграбвани печеливши бизнеси.

КПКОНПИ стартира инспекция против Борислав Сарафов през 2019 година Тя е обвързвана с данни, изнесени в уеб страницата Бивол, че синът на Борислав Сарафов - Боби, който е на 21 години, има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хиляди лева Те са добити през 2018 и 2019 година Антикорупционната комисия трябваше да ревизира Борислав Сарафов, а Национална агенция за приходите да създадат данъчна проверка. Досега не е известно дали тези инспекции са завършили и по какъв начин.

В събота стана ясно, че до момента в който Борислав Сарафов е изпълнявал длъжността основен прокурор при започване на май в спалнята на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Снимките с Борислав Сарафов се появяват на фона на мощно на прокуратурата, на основния прокурор Иван Гешев и кабинет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР