Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за над

...
Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за над
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия погна братя лихвари от Монтана, отнема им имущество за над 36 бона

Антикорупционната комисия внесе иск за лишаване на имущество за над 36 хиляди лв. на братя лихвари от Монтана, оповестиха от пресцентъра на Комисията.
Срещу братята Калин и Калоян Радулови се внасят искови молби в Окръжен съд-Монтана, които са на обща стойност 36 390.70 лева Те са упрекнати от прокуратурата за лихварска активност и изнудване.
КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната на стойност 7 384 493.82 лева В тях е включена и цената на 22 недвижими парцела, както и на моторни транспортни средства.
2 193 000 лева се претендират от Румен Колев пред Окръжен съд-Силистра. Проверката на Комисията против него е почнала след обвиняване от прокуратурата за това, че е избегнал заплащането на налози в изключително огромни размери.
Общо 12 недвижими парцела се претендират от Веселин Христов, Радмил Ранов и Мартин Малпаси. Те са упрекнати от прокуратурата за управление (Веселин Христов) и присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на опиати и осъществяване на финансови интервенции без позволение.
Исковите молби против Веселин Христов и Мартин Малпаси се внасят в Софийски градски съд, а против Радмил Ранов - в Окръжен съд-Кюстендил. Стойността на желае против Христов е 932 056.24 лева, като в него е включена и цената на едноетажна жилищна постройка в София, идеални елементи от три жилището и от един аграрен парцел в столицата.
Исковата молба против Малпаси е в размер на 668 335.68 лева, а против Ранов - 505 658,23 лева В Окръжен съд-Варна се внася искова молба против Лиляна Марикина, на стойност 609 086.19 лева
Тя е упрекната от прокуратурата като участник в проведена незаконна група, работила с користна цел - въвеждане в подвеждане на гръцки жители, че следва да преведат парична сума на полицейски чиновник, с цел да се осуети наказателно гонене против техни родственици. Срещу другите двама упрекнати от прокуратурата участници в проведената незаконна група, КПКОНПИ внася искови молби в Окръжен съд-Разград.
От Данаил Илиев - обвинен като началник на ОПГ, се претендира сумата от 229 244.89 лева, в която е включена и цената на един неподвижен парцел и две моторни транспортни средства.
Той е с обвиняване и за това, че е склонявал лице към проституция. Срещу Диян Димов се внася искова молба на обща стойност 102 075.58 лева, в която са включени 1 неподвижен парцел и 3 моторни транспортни средства.
В Окръжен съд-Варна се внася иск против Живко Димов на стойност 228 538.66 лева, като се претендират и два недвижими парцела и три моторни транспортни средства. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.
От Гюлнар Сали се претендира сумата от 211 133.01 лева пред Окръжен съд-Силистра. В исковата молба е включена цената на 4 моторни транспортни средства. Сали е с обвиняване от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери.
В Окръжен съд-Плевен се внася иск против Емил Шопов на стойност 169 264.63 лева, като в него е включена и цената на две моторни транспортни средства. Той е с обвиняване от прокуратурата за това, че е инсталирал техническо средство на банкомат, с цел да извлече информация за наличието на дебитни и кредитни карти.
Срещу Асен Симеонов се внася иск в Софийски градски съд на стойност 353 049.62 лева, а в сумата е включена и цената на един неподвижен парцел и един автомобил. Проверката на КПКОНПИ против Симеонов е почнала след съобщение за повдигнати две обвинявания от прокуратурата за това, че е взел участие в проведена незаконна група за приемане на подкупи за издаване на решения на ТЕЛК, като в групата са взели участие и длъжностни лица.
В Софийски градски съд се внася иск против Камелия Радева на стойност 448 200.97 лева В качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба - изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС), София, тя не е подала в период годишната си декларация по ЗПКОНПИ. В такива случаи законът планува цялостна имуществена инспекция. Стойността на исковата молба е равна на откритото противоречие сред имущество и приходи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР