Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси началника на

...
Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси началника на
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява шефката на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова


Антикорупционната комисия ще ревизира за спор на ползи началника на кабинета на някогашния вицепремиер Корнелия Нинова.

Проверката е за подписване на контракти за над 400 хиляди лв. с близка адвокатска адвокатска фирма.

Сигналът е подаден от Министерството на стопанската система. След вътрешна инспекция се открият общо 16 контракта, подписани от разнообразни сдружения в структурата на ведомството с въпросния реализатор.

" Прави усещане, че са възлагали голям брой контракти с този реализатор, като е допустимо задачата да е била сумите да се раздробят, с цел да не притеглят внимание ", показват от министерството.

В същото време се оказва, че един от сътрудниците в адвокатската фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Нинова.

Източници на бТВ прецизират, че става въпрос за Ели Спасова, която е управлявала активността на Нинова в качеството ѝ на вицепремиер в държавното управление на Кирил Петков, а не в качеството й на министър на стопанската система.

От Българска социалистическа партия упрекнаха служебното държавно управление, че се меси в предизборната акция.

“Целта на тази акция е да се изнасят непроверени и подправени данни е да се урони престижът на Българска социалистическа партия и на представителите на Българска социалистическа партия в държавното управление и резултатът да бъде понижен ”, уточни Георги Свиленски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР