Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от проверката

...
Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от проверката
Коментари Харесай

Пращат на прокурор кмета на Красно село

Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от инспекцията в столичния регион " Красно село " поради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения. Проверката е по сигнали на жители и медийни изявления и е почнала при започване на декември предходната година от чиновници на дирекция " Противодействие на корупцията ".

Конкретният мотив на следващата инспекция в " Красно село " бе осъществяването на социална поръчка по ремонт и реорганизация на транспортна инфраструктурна мрежа. Според изявления при подписания контракт за осъществяване с частно сдружение е уговорено 10% от непредвидените разноски за изпълнителя да бъдат връщани към длъжностно лице от общинската администрация. Стойността на цялата социална поръчка е 1,1 млн. лв..

Проверяващите от КПКОНПИ са изискали документи и пояснения от длъжностни лица, измежду които е имало и заемащи висши обществени длъжности. Служителите на комисията са открили, че има задоволително данни за нарушавания при осъществяването на строително-ремонтни действия и доставка на материални активи, както и незаконосъобразни дейности на общинската администрация. Тя да вземем за пример съзнателно е забавила издаването на административни актове, злоупотребила е при отдаване чартърен на общинско имущество и при разходване на обществени средства. От антикорупционната комисия са разкрили още фиктивни назначения на чиновници по оперативни стратегии и планове за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Още през предходната година комисията на два пъти откри спор на ползи при Росина Станиславова по различен мотив - поради това, че е назначила себе си за началник на план. Стана ясно също, че е сключила трудов контракт с щерка си, до момента в който е била началник на плана за патронажна грижа и доставка на храна за възрастни хора, който е с еврофинансиране. Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и следва изговаряне на съда. Преди това тя беше осъдена поредно с 5000 и с 15 000 лв..

След експлоадирането на абсурда от " Демократична България ", които издигнаха Станиславова за кмет, оповестиха, че отдръпват доверието си от нея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР