Антикорупционната комисия проверява сигнали във връзка с декларациите за несъвместимост

...
Антикорупционната комисия проверява сигнали във връзка с декларациите за несъвместимост
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява един от членовете на СЕМ

Антикорупционната комисия ревизира сигнали по отношение на декларациите за несъответственост на лицата, заемащи висши обществени длъжности, и сезира органите по назначението на тези лица за предприемане на съответни дейности.

, 18 август, е формирано произвеждане за инспекция на възможна несъответственост при назначението на Соня Момчилова за член на Съвет за електронни медии с декрет № 182/27.07.2021 година на Президента на Републиката.
 КПКОНПИ с иск за 12 милиона от считан за човек на Божков КПКОНПИ с иск за 12 милиона от считан за човек на Божков
На свое постоянно съвещание, извършено през днешния ден, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) одобри решения за внасяне на искови молби за лишаване на н...

Поводът за това е постъпил сигнал от ръководителя на Съвет за електронни медии, съгласно който към датата на издаване на указа госпожа Момчилова е била едноличен притежател на капитала на „ ПЛАН ЦЕ “ ЕООД, което е в несъгласие с експлицитните забрани на Закона за радиото и малкия екран /чл. 26 и член 27 от този закон/.

В хода на инспекцията се изискват документи от Търговския указател и от Съвет за електронни медии. От Администрацията на Президента е изискана и декларацията на Соня Момчилова подадена при назначението й. Съгласно член 28 от Закона за радиото и малкия екран, преди встъпване в служба членовете на Съвета подписват такава декларация, в която удостоверяват, че дават отговор на условията на закона.

Ако сигналът е състоятелен и все още на издаване на указа госпожа Момчилова е била притежател на капитала на комерсиално сдружение, пълномощие на комисията е да откри с решение тази несъответственост и да изпрати решението на органа по назначението й за предприемане на съответни дейности, оповестиха от КПКОНПИ.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР