Антикорупционната комисия отне имущество за над 2 милиона лева от

...
Антикорупционната комисия отне имущество за над 2 милиона лева от
Коментари Харесай

Отнеха имущество за над 2 000 000 лева от Пепи Амигоса

Антикорупционната комисия лиши имущество за над 2 милиона лв. от Петър Петров, прочут с прякора си Амигоса. Това става шест години откакто Върховният касационен съд го осъди за пране на пари от контрабанда.
Разследването против Петров стартира през 2004 година и негов съпроцесник беше убитият по-късно предприемач с прякор Доктора - Иван Тодоров. До дефинитивна присъда - единствено за Амигоса, се стигна чак през 2012 година и тя беше 3 години затвор, които той от дълго време изтърпя.
Процедурата за лишаване над 2 милиона лв. от имуществото, която стартира по остарелия закон за конфискация, започва с влизането в действие на неоправдателната присъда на Петър Петров. С приключването й с дефинитивно решение на Софийския апелативен съд, Амигоса се разделя с имот от 1 690 кв.м. в местността "Киноцентър-Бояна " в София, автомобил "Пежо ", гаражна клетка в столичния кв. "Лозенец ", дялове във компании и пари по банкови сметки. Според съда това имущество е добито в следствие от незаконна активност и по тази причина предстои на лишаване, отбелязва БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР