Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) реши да не изпълни съдбено решение и

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) реши да не изпълни съдбено решение и
Коментари Харесай

КПКОНПИ отново отказа да разкрие проверката за имуществото на Трифонов

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) реши да не извърши съдбено решение и скри резултатите от инспекцията за имуществото на Слави Трифонов. Това оповестява изданието, което по-рано завоюва дело за достъп до информация против комисията точно във връзка информацията от инспекцията.

В началото на март тази година Административният съд в София взе решение, че КПКОНПИ няма право да крие дали е проверила и глобила водача на " ИТН ", който две следващи години.

Като водач на партия, която получава държавна дотация, той е задължен да подава постоянни имуществени заявления по закон. Трифонов обаче два пъти се оказа в групата на лицата, които освен са пропуснали периода, само че и въобще не са осветили какви активи или задължения имат.

През 2021 година и през 2022 година на Трифонов са издадени актове за нарушаването, като му е наложена и санкция. Антикорупционната комисия обаче не оповестява в какъв размер е тази санкция. Тя отхвърля да удостовери и изказвания на партийния водач, че е бил проверяван от органа и в хода на инспекцията не са открити проблеми.

Пламен Йоцов, който е член на комисията, показва пред " Сега ", че против Трифонов е имало инспекция по отношение на това дали разноските му подхождат на приходите. Според Йоцов обаче резултатът от инспекцията е класифицирана информация, той не е обвързван с активността на комисията и по тази причина няма по какъв начин да бъде социална информация.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР