Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) продължава да е без назначен постоянен председател

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) продължава да е без назначен постоянен председател
Коментари Харесай

Вече три месеца Антикорупционната комисия чака новия си шеф

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) продължава да е без назначен непрекъснат ръководител към този момент трети месец, откакто през юли дотогавашният й началник Пламен Георгиев подаде оставка, написа " Сега ". Изданието изяснява, че ръководещите увъртат и се пробват да се измъкнат от отговор на въпроса кой ще бъде новият началник.
Представителите на болшинството шикалкавят и си " трансферират топката " в затворен кръг, като настояват, че никой не знае нищо за бъдещия претендент. Пред в. " Сега " министърът на правораздаването Данаил Кирилов изясни, че също не е осведомен кой и по кое време ще заеме председателския пост на КПКОНПИ. Противно на това, запитани депутати от ГЕРБ пък препращат за информация тъкмо към Кирилов, а той още веднъж затваря кръга, насочвайки питащите публицисти към народните представители. Мотивът на депутатите, с който те " трансферират топката ", е, че държавното управление нямало отношение по проблема.
Всъщност официално последната дума за избора имат точно народните представители, а Министерски съвет дефинира кой да бъде повдигнат на поста.
Междувременно, ръководителят на отрасловата парламентарна комисия Борис Ячев (НФСБ) съобщи, че е уведомил държавното управление за изтичащия период за издигане на кандидатури. Той уточни, че до момента в който депутатите са във почивка, оферти може да даде и изпълнителната власт. Ячев сподели, че е в подготвеност, в случай че се наложи, да свика изключително съвещание на комисията.
Към момента краткотраен ръководител на Антикорупционната комисия е нейният заместник-председател Антон Славчев, който обаче няма юридическо обучение. А такова се изисква за заеманата служба. Припомняме, че той, както и някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев, също е забъркан в аферата " Апартаментгейт " - освен това даже с по-голяма тераса от тази на Пламен Георгиев. Въпреки това, Славчев остана отпред на Антикорупционната комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР