Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прекрати без последствия производството срещу еврокомисаря Мария

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прекрати без последствия производството срещу еврокомисаря Мария
Коментари Харесай

Стокирането на Мария Габриел е извън властта на КПКОНПИ

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) приключи без последици производството против еврокомисаря Мария Габриел за потреблението на общинско жилище в София на мощно занижени цени. Сигналът против нея бе подаден през януари тази година от гражданското съдружие " Боец ".

Историята за жилището бе оповестена от списание A-specto и уеб страницата " Биволъ " преди две години. Договорът за отдаване чартърен на жилището на ул. “Никола Вапцаров “ 25 в столичния квартал “Лозенец “ е подписан през октомври 2010, когато Мария Габриел (тогава Неделчева) към този момент е евродепутат с 30 000 лв. месечен приход. Тя е употребила жилището към две години.

Става дума за жилище от 128 кв.м, което е част от портфейла на скандалното общинско сдружение " Софийски парцели ". Наемът, който евродепутатката е плащала, е 400 лв. месечно. По това време наемите за такива жилища в “Лозенец “ са били към 1000 лв.. Към оня миг Столичната община към този момент се управляваше от ГЕРБ.

Мария Габриел разяснява тогава пред " Биволъ ", че апартаментът е бил " на шпакловка " и договорът е предвиждал да бъдат осъществени довършителни работи, а цената на наема е била избрана от лицензиран оценител.

" Това е единственото, което съм поискала като помощ, нищо повече. Не съм желала да взема, да се фаворизирам от някакво състояние, или да взема апартамент, или каквото и да било. Напротив, просто имах потребност в действителност от помещение, в което да си складирам част от нещата ", споделя Габриел пред списание А-specto.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР