Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд

...
Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд
Коментари Харесай

Запорираха имотите на Трайчо Трайков

Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд запор над имущество на някогашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, в този момент общински консултант в София. Новината удостовери пред “24 часа ” ръководителят ѝ Пламен Георгиев.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, комисията разкрила несъответстие сред приходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лева Размерът на възможния предстоящ иск ще бъде над 2,3 млн. лева Комисията е проверяла положението Трайков през последните 10 година

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Проверката против Трайков е поради обвиняването му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото е върнато на прокуратурата от профилирания съд за доразследване.

“За Трайков тече 14-дневен период, в който да показа декларация пред КПКОНПИ от кое място са му средствата ”, сподели Георгиев. Политикът има и 1 месец да предяви възражения. Той е обжалвал решението на градския съд за запора.

Предстои Трайков да потвърждава пред КПКОНПИ законни ли са приходите му. Ако успее, запорът ще падне. При противоположен процес комисията ще изиска лишаване на имуществото му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР