Антикитира е малък остров в Егейско море, който се намира

...
Антикитира е малък остров в Егейско море, който се намира
Коментари Харесай

Гръцки остров дава 10 000 долара, за да живеете там СНИМКИ

Антикитира е дребен остров в Егейско море, който се намира сред Крит и континенталната част на Гърция, единствено на 45 минути със аероплан от Атина.

Островът наподобява като всеки гръцки парадайс – сини талази, боядисани в бяло къщи, скали в причудливи форми и променливи атмосферни условия.



Известен е и с някои необикновени археологически находки: през 1900 година е намерено голямо корабокрушение, а дружно с него и механизма от Антикитира, който е одобряван от мнозина като първия компютър.

А в случай че решите да се преместите там, ще получите забавна оферта.

Съседният, по-голям и известен остров Китира и Монемвасия, дружно с локалната власт в Антикитира, имат предложение за вас.

Властите ще дават на фамилиите с повече от 3 деца месечна стипендия от 500 евро, безвъзмездна квартира и безвъзмездна храна, в случай че се реалокират за непрекъснато на острова.

Има единствено една измама: Антикитира е намаляла до 24 поданици, тъй че може да сте малко самотни.



Но съгласно водача на локалната общественост Андреас Чаркалакис островът е ужасно място за живот риболовци, животновъди, строители и пекари.

" Това са специалности, които могат да подсигуряват порядъчен приход за тези, които ще дойдат на нашия остров ", твърди той.

Но за какво локалните напущат Антикитира?

Островът е смален модел на протичащото се в цяла Гърция: младите експерти напущат страната, с цел да търсят по-добри благоприятни условия, до момента в който страната се бори с непрекъснатите фискални проблеми.



Антикитира е хубав, само че не развива същия тип туризъм, както другите острови, което значи, че няма таксита, бензиностанции или питейни заведения.

Освен това е част от района на Атика, който включва столицата Атина, което значи, че локалните поданици на Антикитира заплащат високи цени, само че без да имат резистентен приход на острова.

Но съществуването на млади фамилии може да промени всичко - и може да подсигурява оцеляването на острова.

източник: pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР