Античният саркофаг, който беше открит преди дни на плажа на

...
Античният саркофаг, който беше открит преди дни на плажа на
Коментари Харесай

Мистерия около саркофага, открит на плажа край Варна – 4 г. е бил барплот в заведение, дали е автентичен

Античният саркофаг, който беше открит преди дни на плажа на курорта „ Св. Св. Константин и Елена “ край Варна е бил в продължение на 4 година барплот в един от най-емблематичните плажове в комплекса – Rajana beach, оповестява „ 24 часа “.

От фотоси, публикувани в интернет и обществените мрежи, се вижда по какъв начин солидната находка служи за маса, към която се вихрят купони денонощно още от 2020 година
В началото на този сезон плажът и барът са ремонтирани и имат нов образ.

Вероятно саркофагът е изместен от летния бар Rajana beach до южния плаж в комплекса, който е благосъстоятелност на „ Холдинг Варна “.

Според осведомени, старината е била там от месец май и нищо чудно да не е била „ открита “ от някогашния служител на реда, а просто да е стояла в очакване на ново амплоа.

Междувременно, допустимо е притежатели и дизайнери от самото начало да не са разбрали нейната полезност, и да са я оставили по някаква причина на плажа на метри от почивната станция на Министерство на вътрешните работи, откакто тя е изпълнила предназначението си като барплот.

Към момента реставраторите не могат да кажат сигурно дали саркофагът е достоверен. „ Все още имаме някакви запаси, само че наподобява, че е достоверен “, разяснява археологът от РИМ Варна Александър Минчев.

Почистването на повърхностите от фасадната багра става постепенно, има ремонти по него с мазилки. Имам подозрения дали е същински, само че ми би трябвало време, с цел да съм сигурен, сподели за „ 24 часа “ реставраторът Милен Маринов, който управлява екипа от експерти и стажанти.

Представител на концесионера не беше открит за коментар досега.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР