Антибиотиците са едни от най-предписваните лекарства днес. Но прекомерната им

...
Антибиотиците са едни от най-предписваните лекарства днес. Но прекомерната им
Коментари Харесай

Това са 8-те най-силни природни антибиотика

Антибиотиците са едни от най-предписваните медикаменти през днешния ден. Но несъразмерната им приложимост може да докара до устойчивост, както и до елиминиране на естествените защитни бактерии, които живеят в червата

Природната аптека също предлага кум естествени антибиотици, които нямат тези странични резултати. Ако ги включим в ежедневната си диета, ще понижим доста риска от банкет на антибиотици при съществуването на избран здравословен проблем.

Но също по този начин би трябвало да знаете, че не всеки път естествените антибиотици са задоволителни за лекуване на съществени инфекции. В случая е най-добре те да се употребяват като в допълнение средство за лекуване дружно с предписаните лекарства.

Ето кои са най-хубавите естествени антибиотици.

1. Чесън

Чесънът е мощно противогъбично и антивирусно средство. В допълнение той съдържа голям брой витамини, хранителни субстанции и минерали, които са потребни за цялостното здраве.

Освен това оказва помощ за унищожаването на чревните паразити.

Всеки ден яжте от 2 до 3 скилидки чесън на празен корем и тялото ви ще бъде предпазено от разнообразни патогени и болести. 

2. Пчелен мед

Медът е един от най-хубавите естествени антибиотици. Полифенолите в него спомагат за унищожаването на бактериалните кафези.

Медът от манука също е добър вид и е открито, че е потребен при локално лекуване на рани.

За да подсилите имунната си система, смесете равни количества мед и канела и приемайте тази примес един път на ден.
Добавянето на мед към чай, смутита и сокове е различен отличен метод да се насладите на неговите изгоди за здравето.

3. Масло от риган

Маслото от риган е дейно за лекуване на бактерии, които са резистентни към антибиотици. Карвакролът, съдържащ се в него, спомага за понижаване на възпалението.

При инфекции на горните дихателни пътища сложете няколко капки масло от риган в тенджера с вряща вода и вдишайте парата. Правете това един път на ден.

4. Екстракт от маслинови листа

Естественият антибиотичен резултат на екстракта от маслинови листа работи против разнообразни бактериални инфекции. Той има противовъзпалителни свойства. Освен това демонстрира способността да улавя свободните радикали.

От 250 до 500 mg два пъти на ден е общоприетата доза дестилат от маслинови листа. Въпреки това се консултирайте с доктор преди да приемете добавката.

5. Куркума

Куркумата се употребява за подкрепяне на унищожаването на бактериите, които предизвикват болести, както и за поощряване на естествените защитни сили на организма. 

Смесете 1 супена лъжица куркума на прахуляк с 5-6 супени лъжици мед. Съхранявайте сместа в херметически затворен буркан. Приемайте по ½ чаена лъжичка от нея два пъти на ден.
Можете също да приемате добавки с куркума от 400 до 600 mg, два пъти на ден, само че първо се консултирайте с доктор.

6. Ехинацея
Изследване: Медът е по-ефективен от антибиотиците при детска кашлица
Медът дейно понижава кашлицата при деца, открива ново изследване, извършено от Оксфордския университет. То поддържа всички препоръки...

Ехинацеята е натурален антибиотик, който може да лекува рани и бактериални инфекции.

За да предотвратите сходни проблеми, пийте от 1 до 2 чаши чай от ехинацея дневно.

Тази билка може да не е подобаваща за хора, страдащи от автоимунни болести.

7. Джинджифил

Джинджифилът оказва помощ за попречване и лекуване на доста здравословни проблеми, породени от бактерии.
Крушите са естествен антисептик и антибиотик
Съединението арбутин, което се съдържа в множеството сортове круши е натурален антисептик и антибиотик, съобщи БГНЕС, цитирайки РИА Новос...

Чаят от него е чудесна превантивна мярка против бактериални инфекции. За приготвянето му настържете парче джинджифил с дължина 2 см и го сварете в 1½ чаши вода за 10 минути. Прецедете, прибавете мед и лимонен сок за усет.

8. Екстракт от семена на грейпфрут

Екстрактът от семена на грейпфрут е натурален антисептик, както и противогъбичен и антивирусен сътрудник. Той е ефикасен против повече от 800 форми на вируси и бактерии.

При кожни инфекции прибавете няколко капки от него към 1 супена лъжица вода и по-късно нанесете сместа върху засегнатата област. Не е належащо да изплаквате. 
За вътрешна приложимост разтворете 10-15 капки от екстракта в ½ чаша вода. Приемайте посоченото количество от тази течност по 2 или 3 пъти дневно.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР