Антибиотици могат да бъдат давани на децата в училище, за

...
Антибиотици могат да бъдат давани на децата в училище, за
Коментари Харесай

Стрептококи от група А взе 9 жертви в UK, дават антибиотици на децата в училище

Антибиотици могат да бъдат давани на децата в учебно заведение, с цел да се спре разпространяването на бактериалната зараза, породена от стрептококи от група А, която към този момент взе девет жертви.

Министърът отговарящ за учебните заведения Ник Гиб съобщи тази заран за Скай нюз, че Агенцията за здравна сигурност работи в тясно съдействие с учебните заведения, където има регистрирани случаи на заразявания и дава съответни препоръки на тези, които биха употребявали пеницилин. Специално внимание се обръща на родителите да наблюдават за признаците, които включват възпалено гърло, тресчица, висока температура и кожни обриви.

Думите на Ник Гиб идват откакто от Северна Ирландия бе обявено за нов случай на дете, умряло от бактериалната зараза. Това е 5-годишно момиченце, посещавало главно учебно заведение в Белфаст. Момиченцето е постъпило в интензивно поделение, само че лекарите не са съумели да го спасят.

Вестник " Индипенънт " заяви, че пеницилин или различен антибиотик ще бъде даван на децата в огнищата на болест даже и да нямат признаци. Общопрактикуващите лекари във Англия нормално заобикалят всеобщо наставление на антибиотици, тъй като това може да докара до устойчивост към съществени инфекции измежду популацията. Вестникът обаче цитира здравни чиновници, които удостоверяват този проект и показват, че изолацията при децата по време на пандемията от Covid-19 евентуално е съдействала за отслабването на имунитета.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР